Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

14 februarie – Valentine’s Day: Idei de CADOURI pentru Ziua Îndrăgostiților. Ce surpriză poți să îi faci persoanei iubite

ziua indragostitilor

Publicat

Valentine’s Day: milioane de oameni din întreaga lume sărbătoresc pe 14 februarie ZIUA IUBIRII, cunoscută pe plan internațional ca Ziua Sfântului Valentin . Evenimentul declanșează o adevărată competiție prin care tinerii îndrăgostiți vor să își surprindă partenerii.

Dar pentru a impresiona, este nevoie de idei, de inspirație. pentru a putea pregăti cum se cuvine și și a găsi cele mai bune variante de a petrece o zi minunată în compania partenerei sau a partenerului.

Citește și MESAJE și SMS-uri de Ziua Îndrăgostiţilor. Declaraţii de iubire în câteva cuvinte, de Valentine`s Day

Obiceiuri, idei de activități, cadouri inspirate, sau chiar câteva vorbe meșteșugite pot să asigure o bună perioadă armonia și iubirea dintre doi parteneri.

Sfântul Valentin – cum îl sărbătoresc îndrăgostiții

Valentine’s Day se serbează anual pe 14 februarie, iar cele mai multe legende leagă sărbătoarea de numele Sfântului Valentin din Roma.

Acesta a fost întemnițat și condamnat la moarte pentru că oficia căsătorii pentru soldații romani, care nu aveau voie în mod normal să se căsătorească.

Citește și MESAJE de Ziua Îndrăgostiților, romantice, frumoase și haioase pe care să le transmiți iubitei sau iubitului

Se spune că, înainte de a fi executat, sfântul a trimis o scrisoare către fiica judecătorului său, cu care legase o strânsă legătură după ce îi redase prin minune vederea. Scrisoarea a fost semnată simplu: Valentin al tău.

VEZI: MESAJE de Ziua Îndrăgostiților, romantice, frumoase și haioase pe care să le transmiți iubitei sau iubitului

Evident că ”Sfântul Valentin” din zilele noastre nu mai este o sărbătoare atât de serioasă și dramatică, fiindcă în timp s-a transformat într-o zi a veseliei și iubirii, în care persoanele îndrăgostite au ocazia să își demonstreze din plin afecțiunea, dăruind flori, cadouri sau dulciuri și ieșind la restaurant.

În cazul în care Valentine’s Day te prinde singur, nu te întrista: sărbătoarea nu este doar una a iubirii romantice, ci reprezintă un bun prilej de a le declara persoanelor dragi că sunt importante pentru tine.

În foarte multe țări de pe mapamond se obișnuiește ca, atunci când este Sfântul Valentin, să îți surprinzi familia și prietenii cu felicitări sau mici cadouri care să le arate cât de mult îi prețuiești.

Idei pentru Valentine’s day

Uneori se poate întâmpla ca inspirația să nu fie la fel de puternică precum sentimentele și să te trezești astfel în pană de idei. alba24Dacă nu știi cum ai putea sărbători în acest an Ziua Îndrăgostiților, alege una sau mai multe dintre variantele de mai jos și pune-o în aplicare. Cu siguranță vei vedea efecte pozitive:

  • Rezervă din timp o masă la un restaurant – o cină la un restaurant cu atmosferă romantică, muzică plăcută și mâncare bună e o idee excelentă pentru a petrece un Valentine’s Day ca la carte. Nu uita să faci rezervarea din timp, pentru că foarte multe persoane vor alege să iasă în oraș cu persoana iubită.
  • Cumpără un cadou care să i se potrivească jumătății tale – bijuterii, haine sau cosmetice, electronice sau cărți? Sau de ce nu, o experiență (ex. un bilet la un concert, un voucher pentru masaj sau un curs). Optează pentru ceva ce știi că ar fi pe placul persoanei iubite. Cumpărăturile pentru Ziua Îndrăgostiților 2020 sunt mai ușoare ca oricând, fiindcă ai la dispoziție foarte multe variante din care poți alege alba24.
  • Alege un buchet de flori elegant și nu uita de felicitare – te gândești să cumperi rapid un buchet în drum spre casă? De Sfântul Valentin 2020 e indicat să apelezi la tehnologie și să comanzi florile online, pentru că ai mai multe șanse să găsești un buchet frumos, pregătit exact pe gustul tău. Ai putea chiar să îi livrezi florile la birou persoanei iubite, cu tot cu o felicitare romantică.
  • Compune o scrisoare de dragoste – dacă ești o persoană care iubește gesturile romantice, mai ales pe cele desprinse parcă din cărțile secolelor trecute, aplică o metodă care te va transforma chiar și de Sfântul Valentin 2020 într-un erou de poveste. Pune-ți cuvintele într-o scrisoare și declară-i din inimă ceea ce simți. E o variantă excelentă mai ales dacă persoana iubită este la distanță – cu siguranță va citi cu emoție și bucurie rândurile tale. Trimite scrisoarea prin poștă sau curier, astfel încât să ajungă exact de Ziua Îndrăgostiților 2020, adică pe 14 februarie.
  • Organizează acasă o cină surpriză – vrei să scapi de aglomerația din restaurante, să faci un gest original și să pregătești totul pe gustul tău? Cumpără o sticlă de vin roșu sau prosecco, gătește o cină simplă, dar gustoasă și umple casa cu lumânărele parfumate și muzică de dragoste. Dacă nu știi să gătești, nu te da peste cap, fiindcă riști să obții un rezultat dezastruos. Poți pur și simplu să comanzi mâncărurile preferate de la un restaurant cu livrare la domiciliu.
  • Pregătește un cadou personalizat – o cană, un tricou sau o pernă cu un mesaj special pentru jumătatea ta sau o poză cu voi doi poate fi un dar de care persoana iubită nu se va despărți niciodată.
  • Fă-i o dedicație muzicală – scoate-ți jumătatea la un club cu karaoke și urcă pe scenă pentru a-i cânta o melodie de dragoste. Nu recurge la această idee dacă nu ai deloc ureche muzicală și încearcă să repeți în prealabil câteva piese, ca să ai certitudinea că-ți ies bine și că ai din ce alege.
  • Trimite-i un mesaj de dragoste prin care să îi arăți iubirea

Citește și: MESAJE de 8 MARTIE 2021: Cele mai frumoase urări pentru femeile din viața ta. Mamă, iubită sau colege

Cum se sărbătorește Ziua Îndrăgostiților în alte colțuri ale lumii

Valentine’s Day se sărbătorește pe 14 februarie în întreaga lume, chiar dacă obiceiurile diferă de la o țară la alta. Iată cum obișnuiesc alte popoare să se bucure de ziua iubirii:

Germania

Germanii sunt destul de clasici și de reținuți în ceea ce privește Valentine’s Day: buchetul de flori trimis partenerei este singura tradiție de care țin neapărat cont, în rest cadourile sunt la latitudinea fiecăruia.

Japonia

Japonezii au de fapt două Zile ale Îndrăgostiților: una în care femeia își arată sentimentele, cealaltă în care bărbatul demonstrează ce simte. Pe 14 februarie, femeile și fetele sunt cele care fac cadouri bărbaților pe care îi plac. Ele le dăruiesc colegilor, prietenilor și șefilor ciocolată neagră, însă țin cont de o regulă foarte importantă.

Amicii și colegii primesc ciocolățele simple, pe când bărbații de care sunt îndrăgostite se bucură de bomboane personalizate, ca semn al unei relații speciale. alba24.ro

Rândul bărbaților vine pe 14 martie, când aceștia oferă femeilor iubite prăjituri, ciocolată și cadouri. Tradiția spune că darurile trebuie să valoreze mai mult decât dulciurile primite pe 14 februarie.

Marea Britanie

Englezii sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților așa cum știu ei mai bine, adică poetic și stilat, exact cum se cade în cazul unor demni urmași ai lui Shakespeare. De Valentine’s Day, se obișnuiește ca britanicii să publice sonete de dragoste în reviste, unele fiind creații proprii, altele împrumutate de la poeții clasici. Un alt obicei britanic spune că pe 14 februarie trebuie consumate chifle cu chimen, stafide sau prune, denumite Valentine.

În Țara Galilor, arta se îmbină cu iubirea: locuitorii oferă în dar de Valentine’s Day linguri de lemn, frumos sculptate în formă de inimă, precum și inimi sau chei din lemn.

De asemenea, nici copiii englezilor nu rămân indiferenți, ci pregătesc melodii speciale de dragoste, pentru care sunt răsplătiţi cu bomboane, fructe sau bani.

Spania

Spaniolii nu asociază în general Ziua Îndrăgostiților decât cu iubirea romantică, așa că pe 14 februarie nu fac urări colegilor, familiei sau prietenilor, ci își petrec timpul cu persoana iubită și fac schimb de cadouri.

Filipine

Filipinezii obișnuiesc să sărbătorească Valentine’s Day prin petreceri uriașe, organizate în spaţii mari şi deschise. La aceste petreceri sunt invitate mii de cupluri, pentru care se pun la punct ceremonii publice de căsătorie, astfel încât totul să se transforme într-o nuntă de proporții. Dacă nu te gândești să faci acest pas în viitorul apropiat, poate ar fi bine să nu te nimerești pe 14 februarie în Filipine alături de jumătatea ta.

Danemarca

Danezii își dăruiesc de Ziua Îndrăgostiților felicitări speciale, de obicei pline de mesaje romantice, uneori și muzicale. De asemenea, se obișnuiește ca fiecare bărbat să îi ofere femeii iubite ghiocei, însoțiți de mici poeme sau scrisori de dragoste. Danemarca e o țară care pune preț pe iubire, iar cea mai bună dovadă stă în faptul că de Valentine’s Day orașele se umplu de concerte, expoziții și spectacole, iar restaurantele organizează seri tematice.

Vietnam

Vietnamezii sunt nu doar romantici, ci și preocupați de modă, considerând că dragostea trebuie demonstrată și prin vestimentație. Astfel, îndrăgostiții sunt nevoiți ca pe 14 februarie să își găsească haine similare ca stil și culoare, astfel încât să se cunoască de la o poștă faptul că sunt parte dintr-un cuplu.

Finlanda

Finlandezii nu sunt deloc la fel de reci ca zona în care locuiesc, ci abia așteaptă să își arate afecțiunea față de ființele iubite. Ei consideră că Valentine’s Day nu este doar o zi dedicată iubirii, transformând-o într-o sărbătoare a prieteniei și familiei. Prietenii își trimit pe 14 februarie cadouri și cărți, iar cuplurile se logodesc sau chiar se căsătoresc.

Coreea

Coreenii împart Ziua Îndrăgostiților în două sărbători diferite: pe 14 martie sărbătoresc Ziua Albă, dedicată persoanelor cu partener, iar pe 14 aprilie serbează Ziua Neagră, care le aparține persoanelor singure.

Scoția

O destinație perfectă pentru cei singuri de Sfântul Valentin este Scoția. Aici se organizează anual un festival la care bărbații și femeile fără partener își extrag numele dintr-o pălărie și formează perechi, urmând să petreacă seara dansând și schimbând cadouri cu persoana extrasă.

Indiferent de cum alegi să serbezi în acest an Ziua Îndrăgostiților, nu uita că iubirea nu e demonstrată doar prin gesturi grandioase, ci mai ales prin sentimente puse zi de zi în gesturi și cuvinte.

Idei de Cadouri pentru Valentine’s Day, de Ziua Îndrăgostiților

Vedeți mai jos câteva propuneri de daruri pentru iubit sau iubită, în funcţie de stadiul în care se află relaţia: sunteți împreună de o lună, de un an, de cinci ani, de zece ani, de douăzeci și cinci de ani, de cincizeci de ani sau nici măcar nu sunteți împreună, însă vrei să îi câștigi inima.

Sunteți împreună de o lună

O relaţie nouă înseamnă, într-un fel, că orice lucru este perceput ca fiind special. Putem deduce, astfel, că simpla experienţă de a fi împreună este adeseori, mult mai semnificativă decât un cadou material. O idee mai excentrică ce s-ar potrivi în acest caz ar fi să angajezi un bucătar personal care să gătească o cină romantică la domiciliu. În absenţa unui buget permisiv, un picnic cu perne moi, fructe şi vin delicios ar trebui să aibă acelaşi efect. Tot la domiciliu.

Emma McLaughlin şi Nicola Kraus, autoarele romanului best-seller „Nanny Diaries”, care a avut parte şi de o ecranizare la Hollywood, au sugerat o sticlă de whiskey sau bourbon pentru bărbaţi şi un buchet „fabulos” de flori drept cadou pentru femei.

Citește și MESAJE și SMS-uri de Ziua Îndrăgostiţilor. Declaraţii de iubire în câteva cuvinte, de Valentine`s Day

„Fii creativ”, au spus ele. „Nu trebuie să fie trandafiri. Care sunt culorile din apartamentul ei? Arată că eşti atent. Dar în mod sigur nu lalele. Nimic nu e mai puţin sexy decât lalelele.”

Sunteți împreună de un an

Un an de relaţie este cea mai bună perioadă pentru sărbătorirea Zilei Îndrăgostiţilor, consideră unii experți. Relaţiie sunt suficent de fragede încât să mai existe senzaţia de noutate, dar destul de înaintate încât să te simţi confortabil cu celălalt.

O propunere de cadou potrivit pentru perioada aceasta ar fi un masaj în cuplu oferit în dreptul şemineului, urmat de o sticlă de şampanie şi nişte fructe în ciocolată.

Experții au mai sugerat că bărbaţilor le-ar plăcea să primeasă bilete la un concert sau eveniment sportiv, în timp ce femeile ar putea fi oricând mulţumite prin nişte bijuterii alese. Sau chiar niște haine sport.

Sunteți împreună de cinci ani

Relaţia care a împlinit cinci ani are nevoie, de Ziua Îndrăgostiţilor, de ceva cu adevărat distractiv şi incitant, e de părere Abby Larson, fondatoarea unui site în domeniu. „Pentru răsfăţ, comandă o limuzină care să vă ia de acasă şi să vă ducă la un restaurant nou fabulos”, a sugerat ea. „Încheiaţi seara la un bar plin de viaţă sau dansând în noapte la un club local de jazz — undeva comod şi mai puţin luminos unde să vă puteţi cuibări într-un colţ”

„Buget restrâns? Săriţi peste maşină, comandaţi o pizza în formă de inimă, apoi duceţi-vă la cel mai apropiat ring de dans, unde să vă puteţi pierde unul în braţele celuilalt”, continuă Larson.

Sunteți împreună de zece ani

După zece ani de relaţie, sunt foarte mari şansele ca tu şi partenerul tău să fi trecut deja de repetate ori prin toate activităţile tipice Zilei Îndrăgostiţilor, motiv pentru care în acest moment aţi putea să plănuiţi sau să cumpăraţi ceva cu adevărat semnificativ.

De exemplu, o idee bună pentru ea ar putea fi o expediţie în doi, de preferat în locul în care v-aţi cunoscut sau unde aţi sărbătorit primul 14 februarie împreună.

Sunteți împreună de 25 de ani

Dacă aţi ajuns la 25 de ani de relaţie, aţi putea pune la cale ceva numai pentru voi, ceva de care nu v-aţi putut bucura în linişte în ultimii ani. O surpriză frumoasă pentru partener ar fi o „evadare” de weekend, fie la o pensiune din apropiere, fie o minivacanţă în Europa.

Cuplurile care obişnuiesc să facă des călătorii s-ar putea bucura de o hartă personalizată care să conţină toate locurile în care aţi mers împreună.

Vezi și MESAJE de Ziua Îndrăgostiților, romantice, frumoase și haioase pe care să le transmiți iubitei sau iubitului

Sunteți împreună de 50 de ani

Pentru că 50 de Zile ale Îndrăgostiţilor merită ceva cu totul deosebit, ai putea opta pentru un colier cu o singură piatră de smarald (simbol pentru dragoste, potrivit aceleiaşi Abby Larson) sau, în cazul unui buget mai redus, o cutie de bijuterii făcută de mână pe care să o umpli cu bileţele despre viaţa voastră împreună.

Alt cadou potrivit ar fi un album fotografic al istoriei relaţiei voastre, completat cu scrisori şi alte amintiri, sau un slideshow video cu un fundal muzical care să aibă o semnificaţie puternică pentru amândoi.

Nu sunteţi împreună (încă)

Dacă vrei să îi câştigi atenţia acelui cineva la care ţi-a rămas gândul, aceiaşi experţi sunt de părere că dulciurile sunt calea cea mai sigură spre inima lor.

„Niciodată nu poţi să dai greş cu ciocolată”, au fost de părere McLaughlin şi Kraus. „E delicioasă fără să provoace stres din cauza exagerării cu cheltuiala – sau cu declaraţiile amoroase”.

„Puţini ar refuza o cutie de brioşe făcute în casă sau o sticlă de şampanie!”, a fost de acord şi Larson.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax