Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Noi analize introduse la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, pe lista Laboratorului de Genetică și Diagnostic molecular

Publicat

Noi analize au fost introduse la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, pe lista Laboratorului de Genetică și Diagnostic molecular, au transmis reprezentanții instituției medicale. 

De curând, Laboratorul de Genetică și Diagnostic Molecular din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia și-a mărit gama de investigații de biologie moleculară cu plată, prin Metoda RT-PCR.

Pe lângă Panelul Respirator și Antigen Sars-Cov2, investigații care se efectuează și în prezent, s-au adăugat trei noi analize, și anume:

ADN-HPV (Human Papilloma Virus) – 280 lei

Genotiparea se efectuează cu ajutorul amplificării standardizate a unei regiuni din genomul virusului HPV prin metoda PCR. Metoda permite identificarea a 14 ținte genice cu risc crescut și anume: 16,18,31,33,35,39,45,51,52,56,58,59,66,68 (rezultată pozitiv/negativ);

ADN-HVB (ADN viral Hepatita B – rezultat cantitativ) – 250 ronARN-HVC (ARN viral Hepatita C- rezultat cantitativ) – 250 lei

Recoltarea ADN-HVB și ARN-HVC se vor face la punctul de recoltare al Ambulatoriului de specialitate SJU, iar recoltarea ADN-HPV la cabinetul de specialitate–ginecologie al Ambulatoriului de specialitate SJU, în baza unei programări.

Rezultatul celor trei investigații au termen de 5 zile lucrătoare, din momentul în care proba recoltată ajunge în laboratorul de Genetică și Diagnostic molecular. Încasările pentru testările investigațiilor de mai sus se vor face la Casieria SJU Alba – Ambulatoriul de specialitate.

Programul de recoltare teste ADN-HPV este de luni până vineri, între orele 07.00- 11.00.

Program recoltare ADN-HVB și ARN-HVC : în baza programării.

Programul de funcționare al laboratorului este zilnic de luni până vineri, între orele 8.00-15.00.

Până în prezent, în Laboratorul de Genetică și Diagnostic molecular se lucrau doar Panelul Respirator, care conține 4 ținte genice și anume: Influenza A ( Gripa A), Influenza B (gripa B), RSV ( virus respirator sincițial) și Sars-Cov2, cu plată la cerere 200 lei și Antigen Sars-Cov2 – test rapid – 60 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax