Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Levente Polgar, pregătit fizic și psihic pentru Arctic Ultra, dar în impas financiar. Banii, singura problemă

Publicat

Oficial pe panoul de start al celei mai dure competiții din lume, Arctic Ultra 6633, la secțiunea 350 de mile, ultramaratonistul aiudean Levente Polgar încearcă să găsească rapid finanțare pentru a putea reprezenta România, cu fruntea sus. Levi este primul sportiv din istoria competiției cu un handicap fizic: și-a pierdut o mână pe când era copil. Totuși, el se încumetă să parcurgă această cursă, care înseamnă, printre altele, să treacă prin zone cu temperaturi de -50, chiar – 60 de grade Celsius. Peste o lună și jumătate, va pleca în Canada, însă banii de care are nevoie sunt peste puterile lui. 

”Arctic 6633. În cea mai mare parte a cursei temperaturile sunt foarte scăzute. Voi alerga în locurile pe care le vedeți în fotografii. -50 ori -60 de grade. Vreți să vedeți lista echipamentului obligatoriu? Am nevoie de sprijin. Valoarea lor atinge 17.000 euro. Să primesc sania de la unicul producător care e în Marea Britanie, am nevoie de 25 de zile de la ziua comenzii. Plec spre Canada pe 2 martie. Acest ultramaraton este intens mediatizat în Canada și Statele Unite. Alerg sub steagul României și pentru copiii cărora vreau să le povestesc că se poate. Să le transmit că dacă eu pot, vor putea fiecare dintre ei. Zâmbete din viitor. Cred în acest mesaj. Și cred în echipă. Împreună”, a scris pe contul său de facebook, Levente Polgar.

Ultramaratonistul din Aiud va trebui să se descurce în nordul extrem al Canadei, în condiții foarte grele, pentru care sunt necesare aptitudini fizice dar și psihice deosebite. Va trebui să străbată peste 550 de kilometri, la temperaturi foarte scăzute. „Nu merg pe ideea de a arăta cuiva ce pot sau că pot. Îmi doream doar un challenge mult mai greu decât suportam eu”, a explicat Levi. Acesta le-a cerut organizatorilor să nu îl trateze ca un caz special, deși în raport cu ceilalți participanți, Levente Polgar are doar o mână, pe cealaltă pierzând-o într-un accident petrecut la vârsta de 6 ani.

Levente Polgar a început un antrenament foarte dur pentru a face față competiției de anul viitor. Acesta aleargă în pantaloni scurți și tricou, face baie în râul Mureș, merge la sala de forță și urmează o serie de alte antrenamente specifice.

Cine vrea să-l ajute pe Levi, o poate face în aceste conturi.

Informații despre cont:
Nume: POLGAR LEVENTE IOAN
Banca Transilvania: RO24BTRLRONCRT0329751501 (RON)
RO71BTRLEURCRT0329751501 (EUR)
Cod SWIFT: BTRLRO22ABI

 

Foto: Arctic Ultra 6633

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax