Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Urs tânăr, surprins la plimbare într-o pădure din Alba, în Situl Natura 2000 Frumoasa

Publicat

YouTube video

Întâlnire de gradul… zero într-o pădure din Munţii Sebeşului. Un urs tânăr a fost surprins în imagini în timp ce se plimba în mediul său natural, printr-o pădure din județul Alba.

Reprezentanţii siturilor Natura 2000 “Frumoasa” au postat imaginile pe contul de facebook al Administrației, dar au refuzat să spună locul exact în care au fost filmate, motivând că aceasta a fost înțelegerea cu cel care le-a transmis.

Ursul este una dintre speciile de interes european în zona noastră. Situl de importanță comunitară (ROSCI0085) „Frumoasa” a fost desemnat arie naturală protejată prin Ordinul Ministrului Mediului și Dezvoltării Durabile pentru protejarea a 16 tipuri de habitate de interes comunitar din care 5 prioritare, 26 de specii de interes comunitar din care 4 specii de mamifere (urs, lup, râs și vidră), 2 specii de amfibieni, 3 specii de pești, 11 specii de nevertebrate și 6 specii de plante (4 specii de mușchi și 2 specii de plante superioare).

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax