Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Peste 1,6 milioane de români susțin că nu au muncit niciodată. Majoritatea au absolvit liceul și nu și-au continuat studiile

Publicat

locuri munca

Peste 1,6 milioane de români, dintre cei 12,3 cu vârste între 18 și 64 de ani, susțin că nu au muncit niciodată, potrivit datelor Eurostat. Adică 13,6% dintre cei care s-ar putea angaja.

Dintre aceste persoane, 705 mii au studii elementare (cel mult 8 clase), iar 902 mii au studii medii (liceu). Persoanele cu studii superioare care nu au lucrat niciodată sunt 73,5 mii, scrie edupedu.ro.

Potrivit datelor Eurostat, 2,7 milioane de persoane din România și-au întrerupt munca pentru creșterea copiilor, iar 5,27 au mers în continuare la serviciu. Alte 1,68 milioane de români spun că nu au muncit niciodată, iar peste 328 de mii de persoane precizează că nu au lucrat niciodată pentru a-și putea crește copii.

Cei mai mulți români (902 mii) care au declarat că nu au lucrat niciodată au studii medii (liceu, post-liceală sau școală profesonală). Alte 705 mii de persoane cu studii primare, sau gimnaziale, aflate în această categorie. Cei mai puțini dintre care nu au lucrat niciodată sunt cei cu studii superioare, 73,5 mii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax