Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Alba24: Retrospectiva evenimentelor săptămânii. Selecție a celor mai importante știri din ultimele zile

Publicat

Alba24 vă prezintă pe scurt o retrospectivă a unora dintre cele mai importante știri din săptămâna care a trecut.

Ordinul de schimbare a protocolului specific privind decesele pacienţilor infectaţi SARS-CoV-2, dar și accesul în spitale a clericilor și aparținătorilor, a fost semnat, vineri, de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Persoanele decedate nu vor mai fi înmormântate în saci.

OFICIAL: Protocolul privind decesele pacienților COVID și accesul preoților în spitale, schimbat. Ce prevede ordinul ministrului

În Alba Iulia au apărut primele trotinete electrice de închiriat. Pentru a închiria o trotinetă, utilizatorii trebuie să descarce aplicaţia din Google Play sau App Store şi să localizeze pe hartă cea mai apropiată trotinetă cu respectarea instrucţiunilor din aplicaţie.

Detalii, mai jos:

UPDATE FOTO: La Alba Iulia au ajuns primele trotinete electrice disponibile prin ride-sharing. Care sunt tarifele de utilizare

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat în ședința de joi, 8 aprilie 2021, Hotărârea numărul 22. Prin acest act a fost aprobată lista țărilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

LISTA GALBENĂ ACTUALIZATĂ a țărilor cu risc epidemiologic: Carantina obligatorie pentru cei care vin din 44 de state

Un urs de talie mare și-a făcut apariția în zona de lângă municipiul Alba Iulia, a avertizat joi seara coordonatorul tehnic al Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Alba, Felix Bogdan Dragomir.

FOTO AVERTIZARE: Un URS de talie mare și-a făcut apariția lângă Alba Iulia. Atenționare pentru cei care merg în drumeții

Guvernul s-a întrunit joi pentru a aproba hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 aprilie.

De asemenea, pe ordinea de zi s-au aflat măsurile care sunt aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Restricții ridicate în noaptea de PAȘTE. Program special în anumite magazine, în 23 și 30 aprilie. Starea de alertă, prelungită

Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, cei doi viceprimari Emil Popescu și Marius Filimon, dar și consilierii locali își comandă insigne pe care le vor purta în piept. Pe fiecare insignă va fi menționată funcția celui care o poartă.

Primarul, viceprimarii și consilierii locali din Alba Iulia vor purta în piept insigne pe care scrie ce funcție dețin. Cum arată

Cercetătorii de la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj au realizat o hartă interactivă care arată rata de incidență la nivelul fiecărei localități din România și restricțiile aflate în vigoare. Poate fi accesată AICI.

Camera Deputatilor a adoptat legea Roman, care înlătură termenul general de prescripție de 3 ani, în cazul unui calcul greșit al pensiei.

Detalii, mai jos:

Calcularea greșită a pensiei de către casele județene NU se mai prescrie. Camera Deputaților a adoptat legea lui Florin Roman

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a anunțat miercuri că încep demersurile pentru modernizarea străzilor principale din Alba Iulia.

Administrația locală actuală a moștenit de la cea precedentă mai multe mega-proiecte de infrastructură, prin care mai multe străzi și bulevarde din Alba Iulia vor fi rase și reconstruite de la zero.

Primarul Gabriel Pleșa a semnat contractul pentru proiectarea reabilitării a 5 străzi importante din Alba Iulia

Un video filmat la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia și postat pe rețeaua Tik Tok, arată cum se descurcă un bărbat care i-a adus câteva pachete unui pacient, în condițiile restricțiilor de vizitare în vigoare.

Acesta îi aruncă pur și simplu pachetele până la etajul întâi, iar pacientul le prinde cu dexteritate, unul câte unul.

VIDEO VIRAL pe Tik Tok, de la Spitalul Județean din Alba Iulia. Cum s-a descurcat un bărbat care i-a adus un pachet unui pacient

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au înregistrat două dosare penale în urma prostestelor din noaptea de 29 spre 30 martie și în seara de 30 martie, pentru zădărnicire a combaterii bolilor,  au transmis reprezentații procurorilor într-un comunicat de presă.

O familie cu 9 copii din Alba Iulia, care locuiește într-o cameră și jumătate, la capătul străzii Olteniei și va fi obligată să se mute în scurt timp, are acum o șansă de a avea o propria casă.

Iarna a revenit în noaptea de marți spre miercuri, pe drumurile din județul Alba. A nins și la Alba Iulia.

FOTO-VIDEO: Intervenții ale SDN Alba pe drumurile din județ. Pană de curent, în zona Zlatna – Meteș

Lucrările avansează la proiectul de amenajare a șanțurilor exterioare ale Cetății Alba Carolina, pe latura de Nord. La începutul lunii aprilie 2021, pe șantierul din Alba Iulia se lucrează la sistematizarea terenului și la realizarea rețelelor de iluminat.

VIDEO COMPARAȚIE 2020 vs 2021: Cum au evoluat lucrările din șanțurile Cetății Alba Iulia, în șapte luni

Gunoiul din Alba Iulia se scumpește, cel puțin pentru o perioadă.

Motivul scumpirii îl reprezintă transportul deșeurilor menajere de pe platforma de transbordare de pe centura din Alba Iulia, la groapa ecologică din Oradea. Detalii AICI.

Lucrările de restaurare asupra Palatului Principilor, din mijlocul Cetății Alba Carolina, sunt în plină desfășurare.

Citește: VIDEO REPORTAJ: Incursiune în Palatul Principilor din Alba Iulia. Stadiul lucrărilor și când ar putea fi terminată restaurarea

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax