Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CEO-ul Pfizer: Cel mai bun scenariu este să avem un vaccin anti-Covid anual, nu doze booster frecvente

Publicat

Directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, a spus sâmbătă că un vaccin anual împotriva COVID-19 ar fi de preferat unor doze de rapel cu o frecvență de 4 sau 5 luni în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, relatează Reuters.

Vaccinul COVID-19 de la Pfizer/BioNtech s-a dovedit a fi eficient împotriva formelor severe de boală și în prevenirea deceslor cauzate de varianta Omicron, dar mai puțin eficient în prevenirea transmiterii.

Citește și Omicron anunță sfârșitul pandemiei: Transmisibilitate mare, gravitate redusă. Estimările epidemiologilor despre evoluția COVID 19

Odată cu creșterea numărului de cazuri, unele țări au extins programele de administrare a dozelor booster sau au scurtat distanța dintre doze, în timp ce guvernele se străduiesc să întărească protecția cetățenilor.

Într-un interviu acordat publicației israeliene N12 News, Bourla a fost întrebat dacă vede posibilitatea administrării unor doze de rapel la fiecare patru până la cinci luni în mod regulat.

„Acesta nu va fi un scenariu bun. Ceea ce sper (este) să avem un vaccin pe care va trebui să-l faceți o dată pe an. O dată pe an – este mai ușor să convingi oamenii să îl facă. Este mai ușor pentru oameni să-și amintească.

Deci, din perspectiva sănătății publice, este o situație ideală. Căutăm să vedem dacă putem crea un vaccin care să acopere Omicron, dar să nu uite nici celelalte variante și asta ar putea fi o soluție”, a spus Bourla.

CEO-ul Pfizer a mai spus că ar putea fi gata să solicite aprobarea unui vaccin modificat pentru a lupta împotriva Omicron și să-l producă în masă în luna martie.

Citând trei studii, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA a declarat vineri că o a treia doză de vaccin ARNm este cheia pentru combaterea variantei Omicron a coronavirusului, oferind o protecție de 90% împotriva spitalizării.

Un studiu preliminar publicat luni de Centrul Medical Sheba din Israel a constatat că o a patra injecție crește nivelurile de anticorpi mai mult decât o face cea de-a treia doză, dar probabil că nu este suficient pentru a nu te infecta cu Omicron. Cu toate acestea, o a doua doză booster a fost recomandată pentru grupurile de risc, a spus Sheba.

sursa: hotnews.ro, reuters.com

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Marius

    duminică, 23.01.2022 at 10:24

    Iar firma care livrează sa fie Pfizer….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax