Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Din 15 decembrie: Direcția Silvică Alba scoate la vânzare peste 3.000 de brazi şi molizi. Vezi de unde vei putea cumpăra pomul de Crăciun

Publicat

Mai sunt doar câteva zile până când românii vor lua cu asalt ocoalele silvice și piețele pentru a-și achiziționa cel mai frumos și cel mai bogat brad, care le va lumina casa în noaptea de ajun. Albaiulienii vor putea să-și cumpere un brad din data de 15 decembrie, când silvicultorii vor scoate la vânzare cei peste 3.000 de pomi de Crăciun.

Potrivit reprezentanţilor Direcției Silvice Alba, anul acesta vor fi scoși spre comercializare 1.200 de brazi și 2.000 de molizi. Aceștia se vor putea cumpăra de la sediul ocoalelor silvice, cantoanelor sau magazinelor silvice.

În județul Alba există patru ocoale silvice la care se vor vinde brazi și molizi: în Alba Iulia, Cîmpeni, Gârda și Cugir.

Prețul pomilor de Crăciun diferă anul acesta în funcție de înălțime, coroană și locul de unde este achiziționat. De exemplu, la Cîmpeni sau Gârda molizii și brazii vor avea prețuri între 15 și 35 de lei. În Alba Iulia, unde silvicultorii sunt nevoiți să aducă pomii până în oraș și transportul este mai scump, prețurile vor fi între 15 și 40 de lei. Brazii sau molizii care depășesc 3 metri sunt considerați comenzi speciale, iar prețul acestora va fi de 25 de lei pe metru liniar.

Pe lângă cei 3.200 de pomi de Crăciun puși la dispoziţie de Direcția Silvică, albaiulienii pot cumpăra şi brazi de la comercianţi. Un exemplu în acest sens sunt brazii argintii româneşti puşi la dispoziţie de „Toskana Garten” şi livraţi la ghiveci, la preţul de 189 de lei. Aceştia pot fi şi închiriaţi pe o perioadă de şapte zile, la preţul de 100 de lei, iar, dacă doriţi să îi aveţi gata împodobiţi, mai trebuie să scoateţi din bunzunar alţi 100 de lei. Transportul este gratuit, iar aceştia pot fi cumpăraţi şi de la Târgul de Crăciun organizat de autorităţile locale, în perioada sărbătorilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax