Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

DOCUMENT: Premiile la loteria vaccinaților anti-COVID vor fi plătite din credite luate de Guvern. Când va fi prima extragere

Publicat

Guvernul se împrumută pentru a stimula vaccinarea anti-Covid a populației cu premii în bani. România are în prezent cea mai mică rată de vaccinare din Uniunea Europeană. 

Finanțarea acestor premii pentru câștigătorii loteriei de vaccinare se asigură din credite angajament și credite bugetare, arată un document aflat luni pe masa Guvernului. 

Guvernul are pe ordinea de zi de luni, un proiect prin care persoanele care se vaccinează cu schemă completă de vaccinare beneficiază de o alocaţie de hrană, în valoare totală de 100 lei, sub forma tichetelor de masă. Tichetele de masă vor fi emise fără datele personale ale beneficiarilor, acestea urmând să fie completate la momentul distribuirii acestora.

Cheltuielile aferente drepturilor prevăzute la alin. (1) se suportă din bugetul Ministerului Sănătății. Tichetele de masă se achiziționează de către direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București.

Documentul poate fi consultat AICI.

Ordonanța mai prevede organizarea loteriei de vaccinare, ca măsură pentru încurajarea vaccinării.

Potrivit documentului, loteria de vaccinare constă în acordarea de premii în bani persoanelor cu schemă completă de vaccinare, iar sumele sunt impozabile. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului stabilește fondul anual de premiere.

Loteria Română organizează, plata premiilor se face din credite

Extragerile sunt organizate de către Compania Națională ”Loteria Română” S.A. și sunt efectuate în prezența Comisiei pentru supravegherea efectuării extragerilor, din care fac parte
câte un reprezentant al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, al Ministerului Sănătății, respectiv al Companiei Naționale ”Loteria Română” S.A.

Rezultatul extragerilor se consemnează într-un proces verbal care se transmite Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și Ministerului Sănătății, în prima zi lucrătoare după data extragerii.

Costurile aferente organizării și desfășurării extragerilor sunt suportate de către Compania Națională ”Loteria Română” S.A.

Revendicarea premiilor se face în termen de maximum 30 de zile de la data extragerii, acest termen reprezentând termen de decădere din dreptul de a revendica premiul.

Plata câștigurilor se face de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, prin Compania Națională ”Loteria Română” S.A, în maximum 60 de zile de la expirarea
termenului de revendicare a premiilor.

Pentru anul 2021, prima extragere are loc în luna octombrie.

În anul 2021, suma necesară pentru asigurarea fondului de premiere pentru Loteria de vaccinare se asigură prin virări de credite angajament și credite bugetare, cu încadrarea în bugetul aprobat al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate