Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: O zi dulce la Colegiul Economic din Alba Iulia. Elevi premiaţi la concursul “Tânărul cofetar”

tanarul cofetar

Publicat

Săptămâna “Şcoala Altfel” a fost o bună ocazie pentru elevi de la Colegiul Economic din Alba Iulia să-şi testeze talentul de bucătari. Au preparat prăjituri delicioase şi au fost premiaţi la a doua ediţie a concursului “Tânărul cofetar”, organizat prin proiectul “Dulce adolescenţă”.

Desfăşurat joi, concursul a reunit 21 de elevi ai colegiului. Elevilor din clasa a IX-a și a X de la secția de Turism și alimentație, le-au fost puse la dispoziție cofetăria și patiseria, dotate, prin proiect, cu utilaje, vase și ustensile de ultimă generație, precum și ingredientele necesare realizării unor produse finale deosebite. Profesorii coordonatori ai concursului sunt și inițiatorii proiectului: Anca Moghiroiu, Ana Maria Schiau și Cristina Toth, ajutați de Maria Savu și Monica Purcar.

“Dăruire, migală și pasiune acestea au fost ingredientele de bază, pe lângă cele tradiționale, care s-au simțit în preparatele pregătite de cele 11 echipe de elevi ai colegiului albaiulian. Fiecare echipă și-a arătat îndemânarea, priceperea și imaginația pentru a convinge juriul, format din elevi și cadre didactice, că desertul lor este cel mai bun și mai frumos prezentat.

Încă de dimineața arome și zgomote de ustensile se simțeau peste tot in spațiile bazei de practică. Emoții, discuții, modificări și adaptări de rețete,  toate au făcut ca evenimentul să fie unul foarte  intens pentru toți cei implicați. Preparatele care au impresionat papilele gustative și au delectat privirea juriului au fost premiate, iar la final s-a degustat, s-au schimbat păreri și s-au împărtășit experiențe din timpul realizării deserturilor”, transmit reprezentanţii Colegiului.

Premiul I a fost câştigat de Raluca Samoilă și Viorel Flavius, care au pregătit un “cheesecake cu fructe de pădure la pahar”.

Premiul II a fost obţinut de elevii Ioana Muntean și Diana Muntean, cu prăjitura “Tosca”.

Premiul III a a ajuns la Ioana Crișan și Alexandra Popa cu prăjitura “Oreo”.

Au fost oferite și două mențiuni pentru echipele care au pregătit “Raffaelo vegan”, respectiv “Papanași cu dulceață de affine”.

Toți elevii implicați au fost câștigători pentru că au experimentat ce înseamnă emoțiile unui concurs și pentru că au realizat în echipă un produs așa cum au știut ei mai bine.

sursa foto: Facebook (Colegiul Economic “Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate