Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mircea Hava despre Brexit: Marea Britanie fără UE este ca Freddie Mercury fără Queen

Publicat

Mircea Hava, fostul primar de Alba Iulia și actual europarlamentar la Bruxelles a scris pe Facebook despre Brexit, ”cu speranță”.

Într-o postare, Hava spune că a dezbătut și a votat emoționat pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Mai mult de atât, Mircea Hava și-a imaginat Uniunea Europeană ca o mare orchestră, care acum a pierdut un muzician, ca un Queen fără Freddie Mercury.

”De-acum, marea „orchestră” a țărilor care formează U.E. are un muzician mai puțin. Un instrumentist care și-a asumat o carieră „solo”. Marea Britanie a ales să fie un Freddie Mercury, fără colegii din Queen.

Pentru mine, a fost un vot emoționant dar, din păcate, primit ca necesar în Parlamentul European. Nu a fost ușor pentru noi, nici pentru o parte dintre colegii britanici, cum nu poate fi indiferent generațiilor de europeni care n-ar fi prezis un asemenea deznodământ. Însă ieri a fost ieri, iar datoria noastră este să privim doar spre viitor.

Ca europarlamentar, în această situație, interesul meu major este reprezentat de drepturile românilor din UK, de capacitatea Marii Britanii de a-și respecta promisiunile și angajamentele precum și de crearea unei viitoare relații care să fie, măcar, onestă dacă nu chiar reciproc avantajoasă pentru UE și Regatul Unit.

Nu sunt singurul care speră că vom retrăi ziua în care britanicii vor reveni, zic eu, acasă. Pentru că Europa n-a fost și nu va fi niciodată departe de Marea Britanie. Dar până atunci nu putem rămâne decât într-un singur fel: asumați și pragmatici. Pregătiți de a întări și extinde Uniunea în Balcanii de Vest, într-o relație bună și de încredere cu britanicii, cred eu, recuperați”, a scris Mircea Hava pe Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax