Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Primirea soliilor Cetăţii, un spectacol-surpriză în acest an

Publicat

La orele amiezii, Fanfara Centrului Cultural “Augustin Bena” a întâmpinat oficialităţile judeţului în faţa Muzeului Unirii, cu Onorul Generalului. În Sala Unirii din Alba Iulia au fost primite soliile din Cetăţile de scaun ale celor trei provincii româneşti: Transilvania, Moldova şi Ţara Românească. Este un eveniment care are în spate o lungă tradiţie, pe care autorităţile publice locale o păstrează.

În acest an, Muzeul Unirii a pregătit o surpriză deosebită. Personajele istorice Regele Ferdinand I, Regina Maria, Mihai Viteazul, Horea, Avram Iancu şi Traian, interpretate de angajaţii muzeului, au prins viaţă şi au ţinut o scurtă cuvântare despre Marea Unire de la 1918, despre poporul român şi graiul românesc.

La final, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a mulțumit tuturor celor prezenți, pentru că au venit la Alba Iulia. “Aici, în Sala Unirii, încercăm să ne aducem aminte ce a fost la 1 Decembrie, acum 92 de ani. Sunt mereu emoţionat când văd oameni care vin la Alba Iulia pentru 1 Decembrie şi pentru Alba Iulia. Este o zi emoţionantă pentru mine, este emoţia unui om care-şi aşteaptă oaspeţii. Alba Iulia are porţile deschise pentru cei care vin aici ca să simtă româneşte. Le mulţumesc şi celor care-şi amintesc, o dată pe an, de Alba Iulia, le mulţumesc şi celor care vin la Alba Iulia să fie ei văzuţi, şi nu Alba Iulia. Le mulţumesc şi celor care, chiar de 1 Decembrie, fac politică. Le mulţumesc la toţi, pentru că, astăzi, trebuie să fim buni şi le mulţumim la toţi celor care s-au gândit şi au venit la Alba Iulia”, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

[media id=120 width=320 height=240]

[media id=121 width=320 height=240]

[media id=119 width=320 height=240]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax