Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Program de week-end şi de seară în Cetatea Alba Iulia. Spectacole, lupte, parade cu torțe. Măsuri pentru stoparea turismului de tranzit

Publicat

Ceremonialul schimbului de gardă cu torţe, defilare, salve de tun şi prezentarea tehnicilor de luptă de pe vremea dacilor şi romanilor. Începutul sezonului turistic aduce în Cetatea Alba Carolina şi un nou şir de spectacole, care fac deliciul albaiulienilor şi turiştilor în zona istorică din Alba Iulia. În acest weekend, este pregătit un program special, cu evenimente organizate seara, care au ca scop stoparea turismului de tranzit și convingerea turiştilor că merită să rămână peste noapte în oraş.

Citeşte şi Punct de informare turistică la Poarta I a Cetății Alba Iulia. Pliante, suveniruri și GHIZI profesioniști pentru turiștii care vizitează județul


La fiecare sfârşit de săptămână, Primăria municipiului Alba Iulia oferă albaiulienilor şi turiştilor binecunoscutele deja spectacole de schimb de gardă, precum si spectacolele de reenactment antic, transmit reprezentanţii administraţiei locale.

Legiunea a XIII-a Gemina și Lupii Apoulonului vor însufleţi cele mai autentice personaje antice în spectacole şi demonstraţii militare. Reprezentaţiile de factură dacă şi romană sunt realizate cu sprijinul Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia.

Pentru a da o notă de inedit şi pentru a pune în valoare imaginea fortificaţiei Vauban, ceremonialul schimbului de gardă se va desfăşura şi seara. Astfel, turiştii care ajung în Cetate după-amiaza şi aleg să înnopteze la Alba Iulia se vor putea delecta cu salve de tun şi parada cu făclii a Gărzii Cetăţii Alba Carolina.

Citește și Alba24 și Agenţia „Vacanța” premiază ideile care pot dezvolta turismul în județul Alba. Câștigătorul pleacă în Grecia!

Programul din weekend-ul 2-4 mai:

Vineri, 2 mai

Ora 19.00 – Prezentare de arme şi tehnici de luptă – Legiunea XIII Gemina Apulum şi Lupii Apoulonului (Muzeul Naţional al Unirii – Poarta a III-a – Poarta a IV-a)

Ora 21.00 – Ceremonialul schimbului de gardă cu torţe – Garda Cetăţii Alba Carolina (Traseul celor 3 Fortificaţii – Poarta a IV-a – Poarta a III-a)

Sâmbătă, 3 mai

Ora 12.00 – Ceremonialul schimbului de gardă mare cu defilare – Garda Cetăţii Alba Carolina (Traseul celor 3 Fortificaţii – Poarta a III-a – Poarta a IV-a)

Ora 22.00 – Ceremonialul schimbului de gardă mare cu salve de tun – Garda Cetăţii Alba Carolina (Traseul celor 3 Fortificatii – Poarta a IV-a – Poarta a III-a – esplanada Obelisc)

Duminică, 4 mai

Ora 12.00 – Ceremonialul schimbului de gardă – Garda Cetăţii Alba Carolina (Traseul celor 3 Fortificaţii – Poarta a IV-a – Poarta a III-a)

Aceste spectacole vor avea caracter de permanenţă în week-end până la sfârşitul lunii septembrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax