Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PROIECT: Filmările cu camerele de bord în trafic ar putea deveni probe legale

Publicat

camera bord

Clipurile care surprind abateri de la codul rutier, filmate de şoferi, ar putea deveni probe, potrivit unei inițiative legislative. Acum, agenţii îi pot sanţiona pe şoferi doar în baza probelor furnizate de radar sau dacă poliţistul a văzut personal momentul în care legea a fost încălcată.

Inițiatorul proiectului, deputatul USR Mihai Botez, susține că documentul dă posibilitatea polițiștilor să constate contravenții pe baza probelor video pe care le trimit participanții la trafic. Practic, șoferii vor putea să înregistreze cu camerele de bord sau cu telefonul o contravenție și să o poată sesiza poliției.

În momentul de față, polițiștii nu iau în calcul imaginile surprinse de astfel de camere de bord. Agenții de la rutieră iau în considerare doar aparatele radar, deoarece acestea sunt omologate. Asta înseamnă că nimeni nu poate să modifice imaginea.

 

Proiectul de lege va fi în dezbatere publică în următoarele două săptămâni.

sursa: digi24.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax