Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Tichete de masă 2023. Valoarea bonurilor ar putea crește în curând. Ce sume vor putea primi angajații

Publicat

tichete de masa

Valoarea tichetelor de masă s-ar putea majora din vară, de la 30 de lei la 35 sau chiar 40 de lei. Propunerea a fost făcută de către ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, în cadrul reuniunii Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social.

La reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social de marți, 25 aprilie, au participat reprezentanți ai Guvernului, inclusiv premierul Nicolae Ciucă, și ai confederațiilor sindicale și patronale. În cadrul reuniunii s-au dezbătut propunerile organizațiilor sindicale de modificare și completare la Legii 367/2022 privind Dialogul Social.

În urma discuțiilor, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a dispus ca până pe 15 mai, Consiliul de Dialog Social de la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale să agreeze formula finală pentru viitorul cadru normativ.

Tichetele de masă, majorate la vară

În privința modificării valorii nominale a tichetelor de masă, ministrul Finanțelor a prezentat propunerea de a mări cuantumul acestora la 35 de lei sau la 40 de lei.

Ambele propuneri urmează a fi analizate în forurile statutare ale organizațiilor patronale, urmând ca decizia să vizeze aplicarea noii valori nominale de la 1 iulie.

„Unul dintre subiectele discutate a fost cel care vizează valoarea tichetelor de masă. Propunerea Ministerului de Finanțe a fost aceea de a lua în analiză atât partea sindicală cât și partea patronală, posibilitatea ca să se poată produce în viitorul apropiat o ajustare a valorii tichetelor de masă.

S-a discutat de valoarea actuală de 30 de lei și păstrarea ei, cât și despre posibilitatea creșterii tichetului de masă la 40 de lei/zi”, a declarat șeful BNS, Dumitru Costin, în urma discuțiilor purtate cu Nicolae Ciucă, scrie antena3.ro.

Actualmente, majorarea valorii tichetelor de masă rămâne la stadiul de intenție a Guvernului.

Pentru a se putea aplica, măsura trebuie cuprinsă într-un proiect de act normativ, ce va trebui adoptat de Executiv și publicat în Monitorul Oficial.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax