Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, marcată la Centrul de zi pentru copii „Arnsberg” din Alba Iulia

Publicat

autism

În anul 2007 Organizația Națiunilor Unite a stabilit ca ziua de 2 aprilie să fie dedicată autismului, pentru a atrage atenția întregii lumi asupra acestei  tulburări de comportament și de a crește nivelul de informare a publicului larg privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism și ale familiilor acestora. Culoarea simbolică a acestei zile este albastrul.

În această zi, Centrul de zi pentru copii cu dizabilități „Arnsberg” Alba Iulia, centru aflat în structura Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Alba, se alătură celor care marchează evenimentul la nivelul județului și familiilor care au în îngrijire copii cu tulburare de spectru autist (TSA), beneficiari ai serviciilor oferite în cadrul acestuia.

Activitățile ce se vor desfășura în această zi vor consta într-o prezentare a centrului și a terapiilor specifice indicate pentru copiii cu TSA, discuții cu specialiștii centrului, distribuirea de flyere privind drepturile, facilitățile și legislația specifică, înălțarea, în mod simbolic, de baloane albastre și oferirea de „surprize dulci” pentru cei prezenți.

Angajații și voluntarii Centrului de zi pentru copii cu dizabilități „Arnsberg” Alba Iulia vor purta îmbrăcăminte de culoare albastră în semn de susținere și de solidaritate cu persoanele diagnosticate cu tulburări de spectru autist.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax