Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

E.On Energie anunţă consumatorii din Alba că facturile sunt cu 8% mai mari pentru gazul livrat din iulie. Vezi calendarul scumpirilor

Publicat

E.ON Energie anunţă locuitorii din Alba, prin scrisori ataşate la facturile primite că din 1 iulie 2013 a demarat prima etapă cuprinsă în calendarul de liberalizare graduală a pieţei gazelor naturale pentru consumatorii casnici. Potrivit calendarului, din iulie se aplică o majorare de 8%, iar din 1 octombrie urmează o scumpire de 2%.

Mai sunt programate scumpiri, la interval de aproximativ trei luni, până în octombrie 2018, de 2% până la 4%.

“Ordinul ANRE nr. 46/2013 stabileşte că preţurile finale pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale pentru consumatorii casnici vor fi majorate cu 8% începând cu data de 1 iulie 2013. Prin urmare, conform Ordinului menţionat, începând cu luna iulie 2013, pânã la următoarele modificări legislative, factura emisă către dumneavoastrã de E.ON Energie România, reprezentând contravaloarea consumului de gaze naturale, indică o creştere de 8% a preţului final reglementat”, se arată în textul informării transmise către consumatorii casnici de gaz.

E.ON Energie mai menţionează că potrivit Memorandumului asumat de Guvernul României privind calendarul de eliminare treptată a preţurilor reglementate la gazele naturale, pentru perioada iulie-septembrie 2013, preţul de achiziţie a gazelor naturale din producţia internă este în proporţie de 36% convergent cu preţul de import. Se estimează că preţul de achiziţie a gazelor naturale din producţie internă va atinge gradul de paritate de 100% la finalul anului 2018.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax