Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Acuzații de neglijență și uz de acte false la IȘJ: Cornel Sandu susține că inspectoarea Iuliana Șarlea și-a obținut gradația de merit ilegal

Publicat

La Inspectoratul Școlar Județean Alba se acordă gradații de merit pe documente false. Aceasta este declarația fostului inspector școlar general și actual consilier local PDL, Cornel Sandu, care a făcut publice informații referitoare la dosarul inspectorului pe management educațional, Iuliana Șarlea, membră a PNL. Totodată, el a făcut un apel public către inspectorul școlar general, Dorin Sandea, de a verifica documentele din dosar, care, după informațiile deținute de el, ar fi false. La rândul ei, Iuliana Șarlea și-a exprimat uimirea vis-a-vis de acuzațiile ce i s-au adus și susține că dosarul ei a fost în regulă.

„În învățământ există un spor de 25%, care se numește gradație de merit și care se ia pentru 5 ani. Sunt cadre didactice care au activitate cu elevii, la clasă sau extrașcolară, care merită, iar cum salariile nu sunt mari în învățământ, acest 25% timp de 5 ani, contează. Potrivit informațiilor pe care le am, există o persoană la inspectoratul școlar, care a obținut această gradație de merit folosind documente false. Este vorba de doamna Iuliana Șarlea, care altfel nu ar fi putut să ia această gradație. Îl rog pe domnul Sandea să verifice documentele pe care le-a depus la dosar. Ele, conform legii, trebuie păstrate timp de 5 ani cât durează gradația. Din informațiile mele, nu toate documentele din dosar sunt reale și nu este normal ca doamna Șarlea să ocupe locul unui alt profesor care merita să primească acest 25% timp de 5 ani. Ea nu îndeplinește criteriile pentru a obține gradația. În mod normal, se face un punctaj pe baza documentelor pe care le depui. De exemplu, dacă ai un elev care a obținut premii la olimpiade, depui diploma elevului și obții punctajul). Se face un întreg portofoliu și, din câte știu, dacă s-ar fi evaluat corect, doamna Șarlea nu putea să obțină această gradație, dar a luat-o”, a declarat Sandu.

Întrebat dacă a făcut o sesizare la inspectorat, date fiind informațiile pe care le deține, Cornel Sandu a spus că a ales că facă un apel public către Dorin Sandea, să verifice documentele.

Iuliana Șarlea: „Documentele mele au fost în regulă. Nu înțeleg pe ce se bazează acuzațiile!”

La rândul ei, Iuliana Șarlea și-a exprimat uimirea în legătură cu acuzațiile pe care i le-a adus Cornel Sandu, pe care l-a descris ca fiind „un om pe care îl respect și îl apreciez”.

„Nu înțeleg pe ce își bazează domnul Sandu acuzațiile. Un dosar pentru gradație de merit este evaluat, documentele sunt verificate, iar cele care nu corespund nu se punctează. Eu am avut în dosar și documente care nu corespundeau cu criteriile cerute, însă acelea nu mi-au fost punctate, dar în final, punctajul meu a fost suficient pentru a putea obține gradația de merit. Documentele mele au fost în regulă. Să faci asemenea acuzații este incorect. Nu mă așteptam la o chestiune de genul acesta din partea domnului Sandu, un om pe care îl respect și îl apreciez. Atunci când vorbești este bine să ai o acoperire pentru că unora le fac rău astfel de cuvinte aruncate. Mie îmi fac rău acuzațiile nefondate ale domnului Sandu”, a declarat Iuliana Șarlea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. liliana

    joi, 05.09.2013 at 11:11

    E foarte simplu! Probabil ca asa era in timpul cand a condus cu atata” competenta”
    ISJ Alba dl Sandu; sau mai bine ar face public spre exemplu dosarul sau cu punctajul realizat cand a intrat in restrangere de activitate ( ce sa-ti spun?!) si a luat postul de la HCC , cu cel mai mare punctaj; opinia publica asteapta aceste clarificari si apoi sa-i judece pe altii dl Sandu!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax