Connect with us
Advertisement

Educație

FOTO: Școală modernă cu o capacitate de 300 de locuri, la Ciugud. Licitația pentru proiectare, lansată de Primărie

Publicat

Școală modernă cu o capacitate de 300 de locuri, la Ciugud. O școală primară și gimnazială modernă, cu o capacitate de 300 de locuri, urmează să fie construită în comuna Ciugud.

Clădirea urmează să fie dotată cu un sistem de panouri fotovoltaice care va asigura în mare măsură necesarul de curent electric al imobilului, cu un sistem de pompe de căldură care va asigura atât încălzirea și apa caldă menajeră pe timp de iarnă, cât și aerul condiționat pe perioada de vară și cu un sistem de ventilare cu aport de aer proaspăt care va asigura calitatea aerului în spațiile interioare.

Primăria Ciugud a lansat vineri, 21 iunie, în SEAP, o licitație pentru proiectarea unei noi școli în comună, o clădire modernă, eficientă din punct de vedere energetic.

Valoarea totală a contractului este estimată la 646.655,4 lei, fără TVA. 

Potrivit documentației, noua școală urmează să fie construită pe un teren de 5.572 mp, de formă triunghiulară, aflat la intrarea în Ciugud dinspre Șeușa.

Noua școală din Ciugud va avea o suprafață construită de 2.476,57 și o suprafață desfășurată de 4.978,00 mp. Școala va avea o formă heptagonală regulată, un regim de înălțime Parter + Etaj și o suprafață utilă de 4.006,56 mp.

Finisaje interioare:

  • tâmplărie interioară: aluminiu, lemn și sticlă după caz conform specificațiilor din documentația de arhitectură;
  • pardoseli: covor linoleum, rășini epoxidice, parchet, după caz;
  • pereți: zidărie din cărămidă ceramică cu goluri, termoeficientă;
  • tavane: din lamele de aluminiu.

Finisaje exterioare:

  • tâmplărie exterioară: din aluminiu, cu sticlă tip termopan, în 3 straturi cu barieră UV și IR;
  • Fațade: fațadele sunt finisate în diverse forme pe fețele exterioare respectiv pe fețele curții interioare cu tencuieli și zugrăveli obișnuite respectiv cu placări din cărămidă cu țesere specifică, fațade ventilate placate cu casete de tablă micro perforate, placări cu cărămidă pentru fațade ventilate cu sisteme de umbrire pasiv;
  • Învelitoare: țiglă ceramică de tip solzi și acoperiș tip terasă înierbată în sistem extensiv;
  • Sistem scurgere ape pluviale (jgheaburi / burlane): tablă zincată rectangulară în unele cazuri amplasată în ghene ascunse vopsit în câmp electrostatic.

Amenajări exterioare:

  • Zone verzi;
  • Alei și platforme placate cu dale de piatră și piatră cubică.

Școală modernă cu o capacitate de 300 de locuri, la Ciugud

Școala a fost proiectată pentru un număr de 300 de elevi care vor desfășura activități după programe prestabilite. Atât pentru ciclul primar, cât și pentru cel gimnazial au fost
prevăzute câte 10 săli de clasă pentru 15 de elevi, separate pe niveluri, parterul fiind dedicat elevilor mici, iar etajul celor de la gimnaziu.

Toate sălile de clasă de la parter au acces direct din exterior, către una din cele 3 curți proiectate, astfel încât să existe continuu o legătură cu mediul natural prin integrarea lui în procesul educativ. Au fost prevăzute câte 2 laboratoare pe nivel, un atelier de gătit, unul de tâmplărie și unul pentru arts and crafts.

Holurile generoase proiectate pe fiecare nivel vor primi și funcția de spații recreative pentru diverse activități educative și de relaxare și vor fi deschise către curtea interioară, la etaj prin intermediul unei cursive care comunică cu parterul cu ajutorul unei rampe.

Spre latura nordică a fost amplasată o sală multifuncțională cu acces separat din exterior care va putea funcționa independent de restul școlii în afara orelor de curs.

Școala din Ciugud va avea un regim de înălțime de parter și un etaj în cadrul cărora încăperile vor fi structurate pe cele 2 nivele după cum urmează:

  • La nivelul parterului se vor afla zonele de administrație și conducere a școlii – secretariat, contabilitate și birourile directorului și directorului adjunct, un spațiu de curățenie, 2 ateliere – unul de gătit și unul de tâmplărie, 2 laboratoare, 10 săli de clasă dedicate elevilor din ciclul primar fiecare cu acces direct în exterior către una din cele trei curți proiectate, grupurile sanitare separate pe sexe, fiecare cu câte un spațiu accesibil persoanelor cu dizabilități și sala multifuncțională cu depozitare și oficiu. Parterul va avea un hol central, dimensionat pentru a funcționa și ca și spațiu recreativ. Acest hol va fi mobilat corespunzător funcțiunii. De asemenea, vor exista săli consiliere individuală, de tip ”hot boot”.
  • La nivelul etajului se regăsesc 10 săli de clasă pentru elevii din ciclul gimnazial, o bibliotecă, cancelaria profesorilor, 2 laboratoare, un atelier pentru arts and crafts, un cabinet medical, un spațiu pentru curățenie, grupuri sanitare pe sexe, atât dedicate elevilor, acestea având spații configurate pentru a putea fi utilizate și de către persoanele cu dizabilități conform normelor în vigoare, dar și grupuri sanitare dedicate profesorilor. Holul este și la acest nivel configurat astfel încât să devină spațiu de recreație. Vor exista două săli de consiliere individuală, de tip ”hot boot”.

Podul ne-circulabil, va adăposti o parte din echipamentele necesare instalațiilor deservind ca spațiu tehnic.

Accesul între parter și primul etaj (singurele spații cu acces public) este deservit de către două scări principale, dar și de o platformă de lift cu rolul de a facilita accesul pentru persoanele cu dizabilități.

Clădirea va fi conformată pe două niveluri, de parter și etaj pentru a respecta în totalitate normele de acces de tip ”barrier free„ – pentru a facilita accesul persoanelor cu dificultăți de deplasare cum ar fi cei în scaun cu rotile.

Principalele lucrări vor fi cele de construire, amenajare interioară și dotare a încăperilor cu mobilier corespunzător. Se vor executa lucrări de instalații electrice, termice, de canalizare, rețea internet. Se vor executa lucrări de amenajare exterioare corespunzătoare activităților recreative și educaționale în spațiu liber.

Spațiile amenajate vor fi dotate pentru a oferi condiții de educație sigure. Atât spațiile comune, cât și cele dedicate sălilor de clasă și atelierelor/laboratoarelor dețin mijloace de iluminat natural și artificial, ventilație naturală, echipamente de încălzire și răcire pentru asigurarea confortului termic, sisteme de ventilare pentru a se asigura aportul necesar de aer proaspăt și mobilier adecvat.

Beneficiarii vor avea acces la spații igienico-sanitare adecvate. Vor exista grupuri sanitare pentru elevi separate pe sexe cu câte un spațiu accesibil persoanelor cu dizabilități pe
nivel, iar la etaj un grup sanitar dedicat profesorilor. Grupurile sanitare vor fi dotate cu scaun de wc cu capac, chiuvete și instalații de apă caldă și rece, hârtie igienico și săpun.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement