Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prima noapte de protest în mină: Cei 22 de „ortaci” sunt hotărâți să facă greva foamei dacă Crin Antonescu nu merge la Roșia Montană

Publicat

Grupul celor 22 de mineri care protestează pentru pornirea proiectului de la Roșia Montană și-a petrecut prima noapte în mină. Aceștia se află în subteran, la o adâncime de 300 m, de miercuri dimineață de la ora 8.00, când ar fi trebuit să înceapă munca, în schimbul I. Minerii s-au blocat în galerie, iar intrarea în mină este păzită de colegii lor din schimbul II, care nu lasă pe nimeni să intre, cu excepția reprezentanților sindicatelor și a politicienilor.

Prima noapte de protest în subteran s-a petrecut fără incidente, potrivit președintelui sindicatului „Viitorul Mineritului”, Cristian Albu. Condițiile dificile din adâncime, temperatura scăzută, umiditatea și insuficiența oxigenului au provocat puseuri de tensiune. Minerii au primit mâncare și apă, însă amenință cu greva foamei dacă până sâmbătă nu li se îndeplinește cerința, de a discuta față în față cu Crin Antonescu, la Roșia Montană.

„Sunt mai hotărâți ca oricând. Am fost azi noapte la 12.00 în mină cu domnul Florin Roman, care a venit la fața locului, să încercăm să îi convingem să iasă din subteran. Erau familiile în fața minei să îi determine să iasă de acolo, dar ei sunt hotărâți că dacă, până sâmbătă nu vine Crin Antonescu la Roșia Montană, să înceapă greva foamei”, a explicat Cristian Albu, de la Sindicatul „Viitorul Mineritului”.

FOTO: Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. FG

    joi, 12.09.2013 at 11:41

    Da…. se iau dupa modelul altor proteste… nu mi se pare corect din partea lor ca, de-abia acum, dupa o saptamana de proteste impotriva proiectului , sa se trezeasca si ei sa protesteze. Recunosc faptul ca acesti oameni au NEVOIE NEAPARAT de locuri de munca, nimeni nu contesta asta… trebuie sa ne gandim si la ei, ca fiind printre cele mai importante si urgente probleme care trebuiesc rezolvate, imediat ce va fi oprit programul de la RMGC- daca va fi oprit.
    DAR… mi se pare o manipulare josnica sa faci presiune asa, in ultimele zile ca vrei sa se demareze proiectul.Oamenii asti trebuie sa inteleaga ca exista o majoritate covarsitoare care NU este de acord cu proiectul!! Ei nu pot ameninta miile de oameni din strada care au iesit si continua sa iasa… Si DA, le dau intr-un fel si lor dreptate, in sensul ca ei nu vor mai avea locuri de munca si problema aceasta trebuie solutionata! DAR, daca s-ar scoate eticheta de ” zona monoindustriala” de-acolo, poate ar fi un alt inceput pentru ei.

  2. solutia

    joi, 12.09.2013 at 13:40

    daca protesteaza ca vor un loc de munca e bine, daca vor inceperea proiectului nu ii sustin. pentru minerii de pe valea jiului protesteaza cineva? trebuie gasite alte oportunitati de locuri de munca acolo, proiectul Rosia Montana nu poate continua, a iesit la iveala tot. Daca se va vota vor fi cu zecile de mii oamenii in strada.

  3. Roshu

    joi, 12.09.2013 at 17:35

    Oare cat a platit RMGC-ul ptr tortele alea si ptr. bannere???!!!Priviti partea buna a protestului:daca tot vor sa moara in mina e bine ca numai trebuie aruncat pamantul peste ei…ca nici pamantul asta nu-l merita GUNOAIELE acestea!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax