Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: „Clubul jurnaliștilor” la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia. Elevii învaţă despre comunicare, muncă în echipă şi implicare în comunitate

YouTube video

Publicat

DSC_0036 Jurnaliștii din Alba Iulia au participat joi la o conferință de presă mai specială. Este vorba despre conferința din cadrul proiectului „Clubul jurnaliștilor” de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia, în cadrul căreia o parte din elevii claselor V-VIII și-au prezentat argumentele pentru care doresc să devină jurnaliști. Într-un loc familiar, în sala de clasă, elevii și-au învins emoțiile și au pus întrebări jurnaliștilor pentru a ști la ce să se aștepte în perioada următoare, când ei vor deveni jurnaliști.

Obiectivul fundamental al proiectului ”Clubul jurnaliștilor” este acela de a identifica elevi creativi, spontani, entuziaști, care doresc să se implice în viața școlii și a comunității în care trăiesc și vizează formarea unor competențe de comunicare, digitale, de muncă în echipă, în vederea realizării unor emisiuni radio, interviuri sau reportaje, susţin iniţiatorii.

Scopul acestui proiect este formarea deprinderilor de comunicare, de muncă în echipă, în vederea promovării activităților și a performanțelor elevilor, precum și formarea unei imagini pozitive a școlii în comunitatea locală. Proiectul se va derula pe parcursul anului școlar 2014-2015.

Începând cu luna decembrie, în cadrul proiectului, toți elevii înscriși vor participa la activitățile care ulterior îi vor ajuta să se formeze pentru meseria de jurnaliști. Vor avea interviuri pe teme diverse, respectiv stil de viață sănătos, bune maniere, sport sau campanie antifurt. Se vor întâlni cu jurnaliști și vor face vizite la instituțiile de presă partenere. De asemenea, vor lua parte la emisiuni la stația radio a școlii și vor realiza reviste, ziare și filme/reportaje.

Începând cu anul 2015, din ianuarie și până în luna martie, copiii vor merge în vizită la instituțiile de presă, unde vor vedea ”pe viu” cum se desfășoară toate activitățiile. Pe data de 3 mai va avea loc conferința de încheiere a proiectului în care vor fi prezentate rezultatele proiectului și ceea ce s-a lucrat.

În ceea ce privește opiniile elevilor implicați în proiect și motivul pentru care au dorit să se înscrie, fiecare dintre cei prezenți și-a spus punctul de vedere:

”Pentru mine, a participa în cadrul proiectului <<Clubul jurnaliștilor>> înseamnă a afla informații despre jurnalism pe înțelesul nostru”, a mărturisit Georgiana Bărbănțan, din clasa a VI -a.

”Acest proiect este util pentru formarea caracterului și dezvoltarea noastră, o experiență din care avem de învățat”, a spus Alina Nicole Pascu, din clasa a VI-a.

Raluca Groza din clasa a VI -a consideră că ”acest proiect este o ușă deschisă pentru a încerca o nouă experiență, să pot spune că am încercat. Îmi doresc să reușesc, dar nu voi putea fără muncă”.

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax