Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 26 aprilie. Când revin ploile şi temperaturi maxime până la sfârşitul lunii

primavara

Publicat

primavara ploaie Administraţia Naţională de Meteorologie prezintă prognoza de vreme pentru perioada 13-26 aprilie, pentru regiunile ţării. În Transilvania, vremea se răceşte din 14 aprilie, apoi se mai încălzeşte joi, însă de sâmbătă va fi din nou mai frig. Din 17 aprilie, va ploua local aproape în fiecare zi.

În Transilvania, la începutul primei saptamâni, se va trece de la un regimul termic diurn cu mult peste cel obişnuit, la unul situat sub cel normal la această dată. Astfel, media maximelor termice va scădea, de la 19 grade pe 13 aprilie, la 11 grade pe 14 aprilie. Media minimelor termice va coborî pe 15 aprilie sub pragul îngheţului, spre -2 grade.

Pe 16 si 17 aprilie vremea va redeveni caldă, cu maxime de 19 grade si minime de 4-5 grade.

Pe 18 aprilie vremea se va răci din nou, iar în intervalul 18-26 aprilie vor fi medii termice diurne între 13 si 15 grade şi valori nocturne de 1-3 grade, apropiate de normele perioadei.

În primele zile ale intervalului de prognoză, doar trecător şi izolat va ploua slab, însă probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în intervalul 17-26 aprilie, când va ploua local în fiecare zi.

La munte, în a doua zi a intervalului de prognoză, valorile termice vor marca o scădere accentuată, de la 10 la 4 grade, în medie, la valorile diurne şi de la 1 la -5 grade la cele nocturne. Ulterior, va avea loc un proces de încălzire şi pe 16-17 martie se vor atinge 11-12 grade ziua şi 3 grade noaptea.

În următoarele zile, până la sfârşitul perioadei de prognoză, regimul termic se va menţine constant, fiind caracterizat de valori medii ale temperaturilor maxime de 7-8 grade, în timp ce temperaturile minime se vor situa între -2 si 0 grade.

Pe 13 aprilie vor fi precipitaţii slabe mixte la nivel local, iar între 17 şi 26 aprilie vor predomina ploile, izolat mai importante cantitativ.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax