Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

EUROSTAT: Doar 19% dintre tinerii români își caută de lucru pe internet, adică de două ori mai puțin decât media europeană

calculator

Publicat

calculator Potrivit statisticilor europene, tinerii români petrec ore bune pe rețelele de socializare, dar nu ca să-și caute de lucru. Doar 20% dintre aceștia caută online oferte de lucru, adică de două ori mai puțin decât media europeană. Potrivit specialiștilor, în orașele mari internetul este cel mai bun instrument de recrutare, însă, în cele mici sau în mediul rural funcționează mai mult o vorbă bună pusă de cunoștiințe sau rude. 

Anunțuri online cu locuri de muncă din județul Alba, oferte de locuri de muncă de la firme din localitățile județului sau cereri pentru angajări postate de persoane fizice calificate sau necalificate pot fi găsite pe site-ul anunțuri.alba24.ro.

Pentru specialiștii IT, site-urile de recrutare clasice sunt mai puțin eficiente. În schimb, o rețea de socializare precum LinkedIn poate aduce multe oferte.

Anunturi de mica publicitate cu locuri de munca din judetul Alba. Oferte de locuri de munca de la firme din localitatile judetului Alba sau cereri pentru angajari postate de persoane fizice calificate sau necalificate.

Mediul online nu este însă de ajutor pentru toți tinerii în căutarea unui job. În orașele mici și la sate, ofertele de lucru online sunt rare, anunțurile apar în presa locală sau pe afișe, iar mulți dintre tineri trebuie să se bazeze pe relațiile pe care le au pentru a obține un post.

Diferențele dintre orașe și sate explică și datele statistice, care arată că tinerii români folosesc prea puțin internetul când caută de lucru.

Potrivit unor date publicate recent de Eurostat, doar 19% dintre tinerii români cu vârste între 20 şi 24 de ani îşi caută de lucru folosind internetul. Procentul este chiar mai mic în rândul celor cu vârste de până la 30 de ani – 16%, pe când media europeană este de 36%. Norvegia şi Suedia sunt campioane – în aceste ţări, 4 din 10 tineri îşi caută job pe internet.

Potrivit datelor Eurostat, peste 23% dintre tinerii români nu au loc de muncă, mai mult decât media europeană de 21 de procente. Totuși situația tinerilor din România e departe de cea din Grecia şi Spania, unde mai mult de jumătate dintre tineri sunt şomeri.

Citește și LOCURI de MUNCĂ în ALBA: Posturi pentru asistenți medicali, consilieri în administraţie, casieri și șoferi autocamion. OFERTA completă şi CINE angajează

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax