Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Consiliul Județean Alba a SUSPENDAT programul „Primul Ghiozdan”. Elevii din clasele pregătitoare nu mai primesc ghiozdane gratuite

Publicat

primul ghiozdan Doi ani la rând elevii din clasele pregătitoare din județul Alba au primit de la Consiliul Județean ghiozdane dotate cu toate cele necesare unui școlar, printr-un program numit sugestiv „Primul Ghiozdan”. Anul acesta programul s-ar putea numi ”FĂRĂ GHIOZDAN” iar elevii care pășesc pentru prima dată într-o sală de clasă nu vor mai purta pe umeri rucsacul, roș-albastru, primit în dar de la Consiliu Județean, ci doar pe cel cumpărat de părinți. Singurii elevi care vor beneficia de rechizite școlare gratuite sunt, ca în fiecare an, cei care provin din familii cu probleme financiare.

Dacă anul trecut în jur de 3.000 de elevi din clasele pregătitoare au primit câte un ghionzdan plin cu rechizite, anul acesta se vor mai bucura de rucsac nou doar cei care îl vor cumpăra.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean, cei care au și inițiat programul „Primul Ghiozdan” motiv pentru care anul acesta vor spune „pas” este faptul că există un astfel de proiect inițiat de Guvern și că „nu vrem să ne suprapunem”. Contactat de reporterii Alba24 vicepreședintele CJ, Florin Roman, a declarat că persoana responsabilă de implementarea proiectul „Primul Ghiozdan” este Ioan Bodea unul dintre directorii instituției. La rândul său Bodea spune că a luat decizia suspendării programului după ce a fost informat de la departamentul juridic că acesta se suprapune cu prevederile unei ordonanțe a guvernului ( OG 33) din anul 2001. Programul initiaț de guvern este în vigoare de aproape 14 ani și a rulat, în ultimii doi ani, în paralel cu cel al Consiliului Județean. Acesta prevede acordarea de rechizite școlare elevilor cu probleme sociale, care provin din familii cu venituri mici și care nu își permit un număr mare de rechizite. Proiectul vizează elevii începând de la clasa pregătitoare și până la clasa a VIII-a, nu doar elevii din clasele „zero” așa cum era proiectul inițiat de Consiliul Județean.

Potrivit Art.1 din metodologia de aplicare a Legii nr.126/2002 pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 33/2001 „Se acordă rechizite școlare elevilor din învățământul de stat, primar și gimnazial, cursuri de zi, care sunt în întreținerea familiilor ale căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de minimum 50% din salariul de bază minim brut pe țară”  VEZI AICI.

În baza acestei legi, potrivit ISJ Alba, anul acesta s-au primit 200.075 lei din care se vor cumpăra rechizite pentru aproximativ 7.400 de elevi proveniți din familii nevoiașe din județul Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. cineva

    vineri, 11.09.2015 at 20:20

    In sfarsit!!!!!!!!!!! S-au dat numai gunoaie care-au ajuns la cos in cateva zile! Nici cei mai necajiti nu le-au putut folosi pentru ca ghiozdanele si caietele s-au rupt imediat fiind execrabile, iar creioanele si asa zisele acuarele erau doar mizerii imposibil de folosit. Care-o fi fost rostul (nu ca nu mi-as imagina!)?

    • albadanni

      miercuri, 16.09.2015 at 11:49

      Nu-i adevarat, noi am primit anul trecut si au fost chiar foarte bune.
      Dar da, sunt de acord ca acest efort financiar trebuie facut doar ptr cei care chiar au nevoie.

  2. VICTOR

    luni, 14.09.2015 at 09:07

    Andreea, incearca sa corelezi minimum-ul tau cu maximul din textul Normelor si vezi ce iese. Ma gandeam eu ca nu si-a ppropus Guvernul sa dea ghiozdane la toate bezadelele si inbuibatii si sa-i lase fara pe cei saraci…

  3. gicu

    luni, 14.09.2015 at 12:14

    @cineva, de fapt un nimeni
    Nu-i adevarat. Noua ne-au prins foarte bine acele rechizite. Calitatea era destul de buna si copii erau multumiti ca aveau toti la fel. O anumita categorie sociala, care de obicei sunt foarte slabi la minte, nu si la note, aveau ghiozdane de marca, si rechizite scumpe.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax