Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Negocieri între Guvern şi transportatori: RCA ar putea avea tarif de referinţă. Discuţii înainte de protestul de JOI, din Capitală

Publicat

TIRuri camioane trafic coloana 8În urma discuţiilor de marţi între reprezentanţi ai Guvernului şi transportatori, Executivul a fost de acord cu varianta unui tarif de referinţă pentru RCA. Decizia finală, însă, va aparţine Consiliului Concurenţei, în condițiile în care transportatorii amenință cu proteste joi în toată țara, cu 5.000 de mașini în Piața Victoriei, dacă Guvernul nu aprobă prin ordonanță de urgență solicitările lor.

Guvernul a fost de acord cu solicitarea transportatorilor privind tarif de referinţă pentru RCA, în urma unor discuții de la Palatul Victoriei, la care au participat vicepremierii Vasile Dîncu și Costin Borc. Transportatorii vor discuta, miercuri dimineață, ultimele detalii cu reprezentanţii Consiliului Concurenței, iar proiectul de ordonanţă de urgenţă privind RCA ar putea fi aprobat în şedinţa Executivul din aceeași zi.

Autorităţile nu au fost de acord şi cu îngheţarea preţului RCA pentru cel puţin șase luni.

În urma discuțiilor, transportatorii au anunțat că dacă tariful de referință al RCA nu apare în OUG pregătită de Guvern vor protesta joi cu 5.000 de vehicule, în fața Palatului Victoria.

„În urma discuției de azi, am ajuns la o concluzia că vor trece în OUG tariful de referință, așa cum l-am gândit și l-am trimis la Senat. Mâine ne întâlnim la 8.00 pentru o ultimă rundă de negocieri cu Guvernul, la care participă și Consiliul Concurenței. În condițiile în care mâine la 10.00 în OUG va apărea tariful de referință, atunci putem purta alte discuții. Dacă nu, ne continuăm protestul pe 15. untem pregătiți în peste 20 de orașe din țară unde am depus cereri de protest, inclusiv în București. În București ne-a fost aprobat un număr de 5.000 de autovehicule, cu toate că noi am cerut 20.000 la acele două puncte, Guvern și Parlament. Ni s-a aprobat numai la Guvernul României. În toată țara vor fi 100.000 de mașini”, a explicat președintele COTAR, Vasile Ștefănescu.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax