Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Încă trei decese din cauza gripei. Peste 100.000 de cazuri de îmbolnăviri, în ultima săptămână, în creştere cu 43%. Situaţia din Alba

Publicat

gripaS-au înregistrat încă trei decese din cauza gripei, la nivel naţional, în perioada 9-15 ianuarie, potrivit celor mai recente date ale Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Numărul cazurilor de infectii respiratorii acute – gripă clinică, IACRS şi pneumonii a ajuns la peste 100.000, cu 43% mai multe faţă de perioada similară de anul trecut.

Morbiditatea prin infecţii respiratorii acute a fost mai crescută comparativ cu cea înregistrată în săptămâna precedentă, potrivit CNSCBT. Au fost înregistrate 3 decese noi la cazuri de SARI confirmate cu virus gripal, din care 2 cu tipul A, subtip H3N2 şi unul cu tipul A, nesubtipat. În total, 9 persoane şi-au pierdut viaţa din cauza gripei.

Din datele CNSCBT, activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie, cu tendinţă de extindere regională în zona de sud-est (Bucureşti, Constanţa, Olt, Dâmboviţa), zona de nord-est (Iaşi, Suceava, Botoşani, Neamţ), cu răspândire locală (Alba, Bihor, Cluj, Braşov) şi cazuri sporadice în unele judeţe.

Vezi şi S-au înmulţit cazurile de infecţii respiratorii şi pneumonii în Alba. Aproape 3000 de îmbolnăviri, cu 22% mai multe, în perioada 9-15 ianuarie

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripa clinica, IACRS si pneumonii) a fost de 101.626, cu 43,1% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (71.003) şi cu 15,1% mai mare comparativ cu cel înregistrat în săptămâna anterioară (88.286).

În săptămâna 9-15 ianuarie, la nivel naţional s-au înregistrat 306 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 49 cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă din 2016.

De asemenea, au fost 17 cazuri de Infecţii Respiratorii Acute Severe (SARI), cu 11 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent şi cu 2 mai multe faţă de săptămâna precedentă.

Au fost inregistrate 3 decese noi la cazuri de SARI confirmate cu virus gripal, din care 2 cu tipul A, subtip H3N2 si unul cu tipul A, nesubtipat.

Au fost înregistrate 3 decese noi la cazuri de SARI confirmate cu virus gripal, din care 2 cu tipul A, subtip H3N2 şi unul cu tipul A, nesubtipat. Numarul total de decese la cazuri confirmate cu virus gripal este 9, din care 8 cu tipul A, subtip H3N2 si unul cu tipul A, nesubtipat. Patru persoane au murit în Bucureşti şi câte una la Cluj, Giurgiu, Galaţi, Suceava, Iaşi

Unul dintre cazurile de deces a fost la grupa de vârstă 0-1 an, altul la 15-49 ani, unul la 50-64 ani şi 6 la grupa de vârstă peste 65 ani.

Opt dintre persoanele decedate (89%) au avut conditii medicale pre-existente, iar niciuna nu fusese vaccinată.

De la inceputul sezonului de supraveghere a infectiilor respiratorii acute, a gripei si a SARI si pana la data de 17.01.2017 au fost confirmate cu laboratorul 306 cazuri de gripa:

– 249 cazuri tip A, subtip H3N2

– 53 cazuri tip A, nesubtipate

– 4 cazuri tip B

În Alba au fost 7 cazuri de gripă.

Până la data de 15.01.2017 au fost vaccinate antigripal 475.618 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax