Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Schimbări în patru ministere. Vot unanim în CEXN al PSD pentru propunerile premierului Sorin Grindeanu

Publicat

sedinta guvern grindeanu 2017 Guvernul a schimbat conducerea a patru ministere. Primul dintre acestea este cel al Justiţiei, la care funcţia de conducere a fost preluată interimar de Ana Birchall, după demisia lui Florin Iordache. Alte portofolii vizate sunt Economie, Fonduri Europene şi IMM-uri.

UPDATE: Grindeanu a precizat că propunerile de miniştri au primit un vot unanim în CEXN al PSD şi că au rezultat în urma discuţiilor pe care le-a avut cu cei pe care „îi viza” , dar şi a consultărilor „dese” cu conducerea partidului.

Propunerile avute în vedere:

Tudorel Toader – la Ministerul Justiției. Fost judecător al Curții Constituționale a României (2006 – 2016), în prezent este rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Anterior, trei ani, a fost decanul Facultății de Drept. Are 56 de ani (25 martie 1960) și a început cariera juridică încă în 1986, ca procuror la o unitate de Parchet din Vrancea.

În anii 90 a intrat în avocatură, însă și-a suspendat activitatea în cadrul Baroului odată cu numirea sa, de către Senat, la Curtea Constituţională. În 2004 a absolvit un curs postuniversitar la Colegiul Naţional de Apărare. În 2012, a fost decorat cu Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler. Tudorel Toader este și membru al Comisiei de la Veneția și nu face parte din niciun partid politic.

Din CV:

rector – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, 2016 – prezent;

decan al Facultăţii de Drept – Universitatea „ Al.I. Cuza” Iaşi, 2004 – 2016;

prodecan al Facultăţii de Drept, în perioada 1995 – decembrie 2003;

secretar ştiinţific al Consiliului Facultăţii de Drept, în perioada 1993 – 1995;

membru în Consiliul Facultăţii de Drept, din 1993 – 2016;

membru în Senatul Universităţii ” Al. I. Cuza” din Iaşi, în perioada 1995-2012;

membru în Colegiul academic al Universității „ Al.I. Cuza”, perioada 2004 – 2012;

director al Şcolii doctorale din cadrul Facultăţii de Drept, din 2005 – 2016;

vicepreședinte al Academiei de Științe Juridice din România.

Mihai Tudose – la Ministerul Economiei. A mai fost ministru al Economiei în Cabinetul Ponta 4 (decembrie 2014 – noiembrie 2015). Ales deputat PSD Brăila, de 13 ani este preşedintele Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare din Camera Deputaţilor. De asemenea, Tudose este membru titular al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. De 10 ani, social-democratul este doctor în „Ştiinţe Militare şi Informaţii”, diplomă primită la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”. În 2002, a urmat un curs de specializare la Bruxelles privind controlul parlamentar al forţelor armate NATO. A urmat cursurile Facultăţii de Ştiinţe juridice şi administrative Bucureşti. Potrivit CV-ului său, Mihai Tudose a publicat, în calitate de autor unic şi de coautor, mai multe cărţi, printre care „Provocări strategice” şi „Schimbarea managerială. Managementul schimbării”. În declarația sa de avere, Mihai Tudose a trecut că deține, împreună cu soția lui, un apartament de 97 de metri pătrați în Brăila, două mașini Mercedes și aproximativ 30.000 de euro la bancă

Rovana Plumb – la Ministerul Fondurilor Europene. Mihaela Toader părăseşte această funcție.

Alexandru Petrescu – mutat de la Economie la IMM-uri, după demisia lui Florin Jianu.

La Palatul Parlamentului este în desfăşurare o şedinţă PSD. Acestea sunt numele anunțate în cadrul coaliției de guvernare.

Tot miercuri va fi hotărâtă şi soarta primarului din Iaşi, Mihai Chirică, vicepreşedinte PSD şi şef al organizaţiei judeţene a social-democraţilor. Acesta îşi poate pierde toate funcţiile din partid.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax