Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Sănătăţii începe o campanie de vaccinare împotriva rujeolei, cu implicarea autorităţilor locale

Publicat

vaccin Ministerul Sănătăţii a anunţat că începe o campanie de vaccinare împotriva rujeolei, cu implicarea autorităţilor locale.

Primăriile ar urma să identifice copiii cu vârste între 9 luni şi 9 ani – grupele de varsta cele mai afectate de epidemie – care nu au fost vaccinaţi, dar şi locurile în care aceştia vor fi imunizaţi, în cazul localităţilor fără unităţi medicale.

În cazul în care localităţile sau zonele respective nu au medici, vor participa voluntari.

Ministerul Sănătăţii va evalua o data la două săptămâni gradul de implicare a autoritatilor locale în fiecare judeţ, iar acolo unde sunt în continuare probleme vor fi luate măsuri.

Până în 14 iulie, erau confirmare la nivel naţional 8.017 cazuri de rujeolă. Judeţul Alba se află pe locul 13 în top naţional, cu 167 de cazuri confirmate de rujeolă. Au fost  inregistrate 31 de decese, dintre care 8 în Timiş, 6 în Arad, 6 în Dolj, 3 în Caraş-Severin şi câte unul în judeţele Bihor, Cluj, Călăraşi, Satu Mare, Vaslui, Galaţi, Mureş şi în Bucureşti.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax