Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Atenţionări pentru şoferi. Unele gesturi la volan, aparent banale, le pot aduce amenzi costisitoare

Publicat

actiune politia Condusul cu mâna pe geam este un gest des întâlnit, mai ales în timpul verii, atunci când temperaturile sunt ridicate.

Doar că în Italia, de exemplu, şoferii pot fi amendaţi pentru acest “stil” de condus. Se consideră că în pericol integritatea și sănătatea șoferului. Dacă se constată că un șofer conduce cu mâna pe geam, el poate primi o amendă de peste 150 de euro.

În legislația italiană nu există o interdicție clară privind condusul cu mâna pe geam, dar o serie de articole din Codul rutier italian introduc mai multe restricții, care cumulate pot duce la amendarea persoanelor care țin mâna pe geam în timp ce conduc, potrivit AvocatNet.ro.

Un alt gest care îți poate aduce o amendă usturătoare este claxonatul. De această dată, chiar în România. Un banal claxon poate aduce şoferului între 580 şi 725 de lei amendă, întrucât avertizarea sonoră fără motiv se încadrează potrivit Codului Rutier în clasa a doua de sancţiuni şi se pedepseşte cu 4-5 puncte de amendă.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax