Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Enoriaşii lui Pomohaci anunță proteste în ziua în care se va judeca contestația acestuia la Mitropolia Ardealului: „Noi, oamenii, suntem mădularele Bisericii”

Publicat

pomohaci Enoriașii din parohia lui Cristian Pomohaci vor organiza marți un protest la Sibiu, în ziua în care se va judeca la Mitropolia Ardealului apelul împotriva excluderii acestuia din preoție. O manifestare similară a avut loc și la Alba Iulia, în momentul în care acesta a fost convocat la sediul Arhiepiscopiei Ortodoxe pentru a da explicații după ce o înregistrare audio în care acesta ar fi făcut avansuri sexuale unui tânăr de 17 ani a fost făcută publică.

Enoriaşii din Moşuni, o localitate din comuna Miercurea Nirajului, unde a slujit Cristian Pomohaci cât timp a fost preot, s-au mobilizat pe reţelele de socializare.

Aceștia vor să organizeze un protest pentru susținerea acestuia, în ziua de marți, 19 septembrie, când la Sibiu va avea loc judecarea apelului împotriva caterisirii lui Pomohaci.

YouTube video

„Mai sunt câteva zile până în data de 19.09.2017 şi de aceea vă rugăm să vă planificaţi timpul şi programul în aşa fel încât să puteţi ajunge la timp. Pentru cei ce nu pot ajunge de dimineaţa de la ora 09:00 pot veni pe parcursul zilei pentru că o să dureze“, se arată în evenimentul publicat pe pagina de Facebook a ortodocşilor din Moşuni.

Aceştia vor să vină la Sibiu pentru a-şi arăta sprijinul faţă de Pomohaci, considerând că au greşit prin faptul că, până acum, nu au luat atitudine.

„E momentul să arătăm lumii, presei şi liderilor bisericeşti că noi, oamenii, suntem mădularele Bisericii, iar Hristos este capul. E timpul să nu mai tăcem şi prilejul să vorbim despre <cât de mult bine ne-a făcut Dumnezeu>. Să nu lăsăm pietrele să vorbească în locul nostru, ci Duhul Sfânt să ne dea cuvânt cu putere multă“, se mai arată în descrierea evenimentului.

După lansarea apelului de către credincioşii din Moşuni, reprezentanţii Mitropoliei Ardealului au emis un comunicat de presă în care îndeamnă la calm, arătând că cei care vor judeca apelul lui Pomohaci iau în calcul toate dovezile depuse în apărarea acestuia.

„Consistoriul Mitropolitan va judeca apelul domnului Cristian Dorin Pomohaci cu deplină obiectivitate şi imparţialitate, respectând prezumţia de nevinovăţie a acestuia, precum şi dreptul la apărare, în condiţiile prevăzute de Regulamentul Autorităţilor Canonice Disciplinare şi ale Instanţelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române“, se arată în comunicatul Mitropoliei.

Pentru că şedinţa în care se judecă apelul nu este una publică, reprezentanţii Mitropoliei anunţă că toate discuţiile vor fi înregistrate audio şi video, pentru a înlătura orice suspiciune de lipsă de obiectivitate, scrie adevărul.ro.

Cunoscut mai ales pentru că este cântăreţ de muzică populară, preotul Cristian Pomohaci, acuzat că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent, a fost caterisit, adică eliminat din preoţie, pe 28 iulie, prin decizia Consistoriului Eparhial, instanţa disciplinară şi de judecată în cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia. Decizia a fost atacată, la Mitropolia Sibiului.

Citește și VIDEO: Preotul Cristian Pomohaci a fost caterisit! Decizia Consistoriului Eparhial de la Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia poate fi atacată

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax