Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 30 de arheologi și muzeografi din Europa în vizită de lucru la situl arheologic al cetății hallstattiene din Teleac

Publicat

22449936_1947925275432340_776644367557705154_n Peste 30 de arheologi și muzeografi din întreaga Europa s-au aflat vineri într-o vizită de lucru la situl arheologic al cetății hallstattiene din Teleac sub coordonarea arheologului Horia Ciugudean.

Situl preistoric de la Teleac , datat de la sfârșitul epocii bronzului, este considerat de specialiști la fel de important ca Cetatea de la Micene, centru al civilizației grecești, ridicat cu 2.000 de ani în urmă.

Arheologii susțin ca prin suprafața pe care se extinde, peste 30 ha, este cea mai mare locuință princiara ridicata în preistorie în Europa Centrală și de S-E cercetata până acum.

Luna viitoare se anunță o vizită a directorilor muzeului din Stuttgart.

Aşezarea fortificată de la sfârşitul epocii bronzului este cercetată în cadrul unei tabere internaţionale de arheologie.

Situl arheologic de la Teleac, datat la sfârşitul epocii bronuzului, este inclus din 2010, într-un amplu proiect internaţional de cercetare ştiinţifică, „Forging Identities“, finanţat de Uniunea Europeană, la care Muzeul din Alba Iulia este partener. Specialiştii susţin că prin suprafaţa pe care se întinde, peste 30 de hectare, este cea mai mare locuinţă princiară ridicată în preistorie în Europa Centrală şi de S-E, cercetată până acum.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax