|

ALEGERILE de la Horea, REZULTATE FINALE: Marin Nicola (PNL) câştigă detașat funcţia de primar. Prezenţa la vot a fost de peste 77%

Marian NicolaFavoritul deputatului Corneliu Olar și totodată candidat al PNL, Marin Nicola a câștigat detașat alegerile pentru fotoliul de primar al comunei Horea, desfășurate astăzi. Din cele 1303 de voturi valabil exprimate, 745 i-au revenit candidatului PNL, Marin Nicola, 542 au mers la candidatul PSD, Florin Ispas Neag în timp ce doar 16 voturi a obținut candidatul PMP, Ispas Mateș. Practic, Nicola a obținut 57,1% din voturi

În circumscripția electorală Horea au fost amenajate șase secții de vot. Vă prezentăm mai jos datele comunicate de Autoritatea Electorală Permanentă (rezultate provizorii) privind alegerile pentru funcţia de primar la Horea, care coincid cu numărătoarea paralelă realizată de partide:

Secţia Horea (449 alegători la vot):

Marin Nicola (PNL) – 275 voturi

Ispas Florin Neag (PSD) – 163 voturi

Ispas Mateş (PMP) – 6 voturi

Secţia Dîrleşti (Şcoala Trifeşti – 310 alegători la vot):

Ispas Florin Neag (PSD) – 162 voturi

Marin Nicola (PNL) – 145 voturi

Ispas Mateş (PMP) – 2 voturi

Secţia Mătişeşti (295 alegători la vot):

Marin Nicola (PNL) – 147 voturi

Ispas Florin Neag (PSD) – 140 voturi

Ispas Mateş (PMP) – 5 voturi

Secţia Pătruşeşti (102 alegători la vot):

Marin Nicola (PNL) – 63 voturi

Ispas Florin Neag (PSD) – 35 voturi

Ispas Mateş (PMP) – 1 vot

Secţia Giurgiuţ (101 alegători la vot):

Marin Nicola (PNL) – 73 voturi

Ispas Florin Neag (PSD) – 25 voturi

Ispas Mateş (PMP) – 1 vot

Secţia Preluca (59 alegători la vot):

Marin Nicola (PNL) – 44 voturi

Ispas Florin Neag (PSD) – 14 voturi

Ispas Mateş (PMP) – 0 voturi

Marin Nicola, acum viceprimar din partea PNL, a mai fost primar al comunei, pe vremea PDL. Florin Ispas Neag a fost sprijinit de PSD şi ALDE, la aceste alegeri. Are 42 de ani, este om de afaceri, este căsătorit şi are doi copii.

Prezenţa la vot

Peste 1.300 dintre cei 1.702 de locuitori cu drept de vot din comuna Horea au mers la urne, pentru a-şi alege primarul, la alegerile locale parţiale de duminică, 11 iunie. Din total, 1.275 au votat pe liste permanente, 26 pe liste suplimentare şi 15 au folosit urna mobilă. Prezenţa la vot a fost de 77,32%, cea mai mare fiind la secţia din satul Preluca (93,65%), urmată de secţia din Giurgiuţ (83,47%), Mătişeşti (82,87%), Trifeşti (79,28%), Pătruşeşti (73,38%) şi Horea (71,04%).

La nivel naţional, prezenţă mare la vot a mai fost la Sălaj (81,53%) şi Caraş-Severin (78,27%). Media pe ţară a fost însă mică. Doar 33,04% dintre alegători au mers la urne.

Dosare penale pentru posibila corupere a alegătorilor

Campania electorală nu a fost lipsită de incidente și scandaluri. Deputatul Olar l-a acuzat pe prefectul de Alba de implicare în campania electorală în favoarea candidatului PSD și a cerut chiar demiterea acestuia. Prefectul Dănuț Hălălai a participat la niște întâlniri cu localnicii pe teme funciare tocmai în perioada campaniei electorale. Acesta a negat însă orice implicare politică.

De asemenea, poliţiştii au deschis două dosare penale în care se cercetează cazuri de corupere a alegătorilor. Au fost două sesizări, prima în care se reclama faptul că au fost oferiţi bani, în vederea influenţării votului, iar a doua în care se atenţiona că reprezentanţii unui partid politic ofereau băuturi alcoolice. Ambele cazuri au intrat în atenţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni.

“În primul caz, cel privind suspiciunea de oferire de bani, reclamaţiile nu s-au confirmat, dosarul urmând să fie soluţionat de Parchet. Referitor la a doua sesizare, cercetările sunt în derulare, tot sub coordonarea procurorilor. În ambele cazuri, cercetările se fac in rem”, se spune într-un document al IPJ Alba.

Vezi şi ALEGERI LOCALE PARŢIALE 2017 la Horea: Două dosare penale pentru coruperea alegătorilor. ASTĂZI, locuitorii sunt chemaţi din nou la vot, pentru a-şi alege primarul

URL scurt: http://alba24.ro/?p=576291avatar Publicat de pe 11 iunie 2017 şi actualizat pe 12 iunie 2017.
Publicat în EVENIMENT, POLITICA.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

Publicitate


Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Ciprian: Salut, George! Te rog, un nr de contact sau suna ma tu ! Sunt un caz similar cu al tau !
  • dorel bugetaru: Pai de ce am devenit frustrati si invidiosi ? 😂 Ca nu e cazul. Nu e adevarat ce spuneti. Salarii...
  • Opruta cornelia: Domnule Alex da a-ti stat pentru 800_900 si tot la fel stați si acum unii dintre dumneavoastra
  • Mihai: Sper doar ca nu va contesta nimeni situatia in care nu vor mai fi bani sa-si incaseze salariile majorate si...
  • Ana: Ba, sunt salarii nesimțite pt că ei primesc cat au cerut, adică mai mult decât triplu. Apoi ce se întâmplă? De...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI