Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Noi reglementări în industria produselor textile. Ce schimbări aduce o directivă a Uniunii Europene

Publicat

Noi reglementări în industria produselor textile: Toate produsele provenite din industria textilelor vor trebui să aibă un pașaport digital. Această reglementare este produsul unei directive europene, care va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2025.

Pașaportul digital reprezintă o etichetă ușor accesibilă pe produse, care oferă informații referitoare la sustenabilitatea unui produs.

Pașaportul va ajuta și autoritățile în verificarea produselor care nu respectă cerințele legale.

Tot de la 1 ianuarie 2025, produce efecte directiva UE cu privire la obligativitatea ca în procesul de producție 40% din materia primă să reprezinte materii recuperabile.

Noi reglementări în industria produselor textile: ”Va fi o revoluție în domeniu”

„Conform directivei europene, practic va avea loc o întreagă revoluție în industria textilelor, confecțiilor, pielăriei și a încălțămintei.

Deci începând de la 1 ianuarie 2025, toate produsele vor avea un cod QR ( n.red- un pașaport digital) care va furniza informații legat de emisiile de carbon, consumul de apă, câti ani trebuie să porți produsele textile etc.

Impactul cel mai grav este că toate produsele vor trebui să aibă 40% materii recuperabile”, a declarat Mihai Păsculescu, președintele Fepaius, în cadrul unui interviu acordat pentru Termene.ro.

Potrivit declarațiilor lui Păsculescu, industria textilelor autohtonă nu este pregătită pentru aceste schimbări, mulți proprietari de afaceri din acest domeniu fiind prea puțin interesați de noile obligații, care intră în vigoare din 1 ianuarie 2025.

Obiectivele noii directive UE: Noile reglementări vor urmări să stimuleze circularitatea, pașaportul digital urmând să ofere informații legat de durabilitatea produselor, capacitatea de reutilizare, de modernizare şi de reparare, prezenţa substanţelor chimice care inhibă reutilizarea şi reciclarea materialelor, energia şi utilizarea eficientă a resurselor, conţinutul de materiale reciclate, amprenta de carbon şi amprenta de mediu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate