Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pădure în flăcări, la Șugag. Focul a mistuit 25 de hectare. 69 de oameni au intervenit pentru stingerea incendiului. Vezi alte situaţii similare

Publicat

ISU Alba a intervenit de sâmbătă după-amiaza, pentru stingerea unui incendiu de pădure de conifere (litieră şi coronament), pe raza comunei Şugag, satul Dobra și zona Smida Mică. A ars o suprafață de aproximativ 25 hectare. Luni seara, incendiul a fost lichidat.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al Judeţului Alba a intervenit de sâmbătă seara, împreună cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba, SVSU Şugag, SVSU Săsciori, Ocolul Silvic privat Şugag şi Direcţia Silvică Alba pentru lichidarea unui incendiu de pădure de conifere (litieră şi coronament), pe raza comunei Şugag, zona Smida Mică. Pentru limitarea propagării şi stingerea incendiului – date fiind condiţiile atmosferice (secetă, vânt puternic) – a fost necesară intervenţia cu un autocamion şi două autospeciale, au fost mobilizaţi 28 pompieri militari de la Detaşamentul de Pompieri Alba Iulia şi Garda de Intervenţie Sebeş, trei jandarmi, 10 voluntari şi 18 angajaţi ai ocoalelor silvice. Până sâmbătă, în jurul orei 17.30, au ars aproximativ 15 hectare de pădure de conifere.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului va fi stabilită după finalizarea intervenţiei de stingere.

UPDATE 21.45: Potrivit ISU Alba, pompierii se luptă încă pentru stingerea flăcărilor dar munca lor este îngreunată de rafalele de vânt. Până la acestă oră au ars aproximativ 25 de hectare de pădure. Echipajele ISU vor acționa și peste noapte, iar duminică dimineață vor primi întăriri. Revenim cu amănunte.

UPDATE, Duminică Ora 13.30: La Smida Mică există încă focare care izbucnesc periodic, dar nu mai este pericol ca focul să se extindă. 22 de pompieri militari și 14 pompieri de la ASVSU,precum și reprezentanți ai Ocolului Silvic se află încă la fața locului. Până în prezent au ars aproximativ 14 hectare de pădure de conifere și 10 hectare de vegetație.

ISU Alba a emis un comunicat de presă în care face precizări în legătură cu incendiul de la Smida Mică, precum și cu alte intervenții ale pompierilor din acest sfârșit de săptămână:

„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „UNIREA” al Judeţului Alba a intervenit în data de 21.07.2012 împreună cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba, SVSU Şugag, SVSU Săsciori, Ocolul Silvic privat Şugag şi Direcţia Silvică Alba pentru lichidarea unui incendiu de pădure de conifere (litieră şi coronament), pe raza comunei Şugag, zona Smida Mică. Datorită condiţiilor atmosferice (secetă, vânt puternic), pentru limitarea propagării şi stingerea incendiului s-au deplasat la faţa locului 1 autocamion de intervenţie şi 2 autospeciale de primă intervenţie şi comandă, au fost mobilizaţi 2 ofiţeri şi 26 subofiţeri de la Detaşamentul de Pompieri Alba Iulia şi Garda de Intervenţie Sebeş, 3 jandarmi, 10 voluntari şi 18 angajaţi ai ocoalelor silvice. În dimineaţa zilei de 22.07.2012 spre locul incendiului s-au deplasat 2 ofiţeri şi 20 subofiţeri din cadrul I.S.U. Alba pentru a înlocui forţele de intervenţie care au acţionat pentru limitarea propagării, izolarea, lichidarea şi ulterior supravegherea zonei şi a focarelor existente. Incendiul este izolat, fără posibilitate de extindere, în zona incendiată existând doar focare răzleţe, pentru a căror lichidare totală acţionează un număr de 22 pompieri militari şi 14 voluntari şi angajaţi ai ocolului silvic. Au fost afectate aproximativ 15 ha pădure de conifere (litieră şi coronament) şi aproximativ 10 ha vegetaţie uscată.

Pichetul de Pompieri Câmpeni a asigurat în data de 21.07.2012 cu o autospecială de lucru cu apă, 1 ofiţer şi 6 subofiţeri, măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor la manifestarea prilejuită de ”Târgul de fete de pe Muntele Găina” în comuna Avram Iancu, ulterior în data de 22.07.2012 începând cu ora 8.00 la manifestările desfăşurate pe platoul Muntelui Găina.

Garda de intervenţie Blaj a intervenit în data de 21.07.2012, începând cu ora 10.51, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, la un accident rutier produs pe raza municipiului Blaj. Nu au fost persoane încarcerate, s-a acţionat pentru deconectarea bateriei şi asigurarea zonei accidentului.

Garda de Intervenţie Sebeş a intervenit în data de 21.07.2012, la 3 solicitări pentru stingerea incendiilor de vegetaţie uscată pe raza municipiului Sebeş şi comuna Săliştea. Au ars aproximativ 2,8 ha vegetaţie uscată.

Garda de intervenţie Blaj a intervenit în data de 21.07.2012, la 2 solicitări pentru stingerea incendiilor de vegetaţie uscată pe raza municipiului Blaj. Au ars aproximativ 35 ha mirişte şi vegetaţie uscată.

Detaşamentul de Pompieri Alba Iulia a intervenit în data de 21.07.2012, la 2 solicitări pentru stingerea incendiilor de vegetaţie uscată pe raza municipiului Alba Iulia. Au ars aproximativ 1,3 ha vegetaţie uscată.

Pichetul de Pompieri Câmpeni în cooperare cu SVSU Lupşa au intervenit, începând cu ora 16.30, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată şi mărăciniş, pe raza loc. Lupşa. Au ars aproximativ 2 ha vegetaţie uscată şi mărăciniş.

Garda de Intervenţie Sebeş şi I.J.J. Alba au intervenit, în data de 21.07.2012, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, 4 pompieri militari, un echipaj de jandarmi şi 5 cetăţeni pentru stingerea unui incendiu de litieră de pădure în satul Dobra, comuna Şugag, iar în data de 22.07.2012 I.S.U. Alba a deplasat în zonă o autospecială de lucru cu apă pentru stingerea focarelor rămase. Au ars aproximativ 15 ha litieră de pădure foioase.

SVSU Ocoliş a intervenit în data de 21.07.2012, cu 20 de voluntari şi mijloace de primă intervenţie, la un incendiu de vegetaţie uscată şi litieră de pădure pe raza comunei Ocoliş, zona Cheile Runcului. Au ars aproximativ 3 ha vegetaţie uscată şi litieră de pădure.

În perioada menţionată, echipajele de prim ajutor medical din cadrul Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare aparţinând I.S.U. Alba au intervenit la un număr de 16 solicitări”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. vecinu ion

    sâmbătă, 21.07.2012 at 21:15

    Mai albanezilor, de ce nu pot da „click dreapta” pe siteul vostru? Cum pot deschide diverse articole in fila noua?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax