Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

GALERIE FOTO: S-a deschis oficial Târgul de Crăciun în Parcul Unirii din Alba Iulia, cu turtă dulce, colinde şi oficialităţi

Publicat

Locuitorii din Alba Iulia şi nu numai se vor putea distra în oraş în două locaţii puse la dispoziţie de administraţia locală, de sărbători. Este vorba despre un patinoar şi Târgul de Crăciun în zona fântânii arteziene din Parcul Unirii din cartierul Cetate. Cu toate că ora de deschidere oficială a Târgului era 17.00, căsuţele din lemn cu produse tradiţionale de Crăciun erau deja deschise la orele 14.00.

Oficialii oraşului Alba Iulia au fost prezenţi la inaugurarea Târgului de Crăciun şi au asistat la concertul de colinde. Printre aceştia s-au regăsit primarul Mircea Hava, viceprimarul Paul Voicu, prefectul Ştefan Bardan, subprefectul Raul Tudoraşcu, preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Dumitrel.

La căsuţele din lemn din Parcul Unirii se vând produse tradiţionale de Crăciun: turtă dulce, mezeluri şi chiar căciuli sau mănuşi.

Printre căsuţe, cei care se plimbă prin Parcul Unirii pot admira Ieslea Naşterii Domnului, cu Maria şi Pruncul.

După iniţiala derută muzicală, în care din zona scenei răsunau colinde, iar de la difuzoarele de pe stâlpii de iluminat din jurul fântânii arteziene cântau alte colinde, controlul a fost preluat de Ansamblul folcloric „Augustin Bena”, în cadrul căruia au interpretat mai multe grupuri de colindători.

Între 15 şi 23 decembrie, Primăria municipiului Alba Iulia transformă Parcul Unirii în Parcul lui Moş Crăciun. “Vizitatorii vor avea la dispoziţie podoabe decorative specifice acestei sărbători, cadouri personalizate, confecţii, flori, jucării, produse alimentare, produse tradiţionale (cozonaci, prăjituri), băuturi şi orice altceva şi-ar mai putea imagina. Totul pentru a reduce timpul şi eforturile necesare achiziţionării în mod eficient, a tuturor lucrurilor pe care albaiulienii le-ar putea dori sau ar avea nevoie”, a declarat primarul municipiului Mircea Hava.

De asemenea, un alt punct distractiv pentru albaiulieni este patinoarul artificial, care a fost amenajat joi seara în apropierea fântânii arteziene din Parcul Unirii şi se întinde pe o suprafaţă aproximativă de 105 m2.

În deschiderea evenimentului au concertat Corul „Apulum”, al Seminarului Teologic Ortodox din Alba Iulia, Corul „Augustin Bena” al Liceului de Muzică şi Arte Plastice, dirijat de prof. Daniela Rus, grupul de muzică tradiţională de la Oarda şi interpreţi din cadrul Centrului Cultural „Augustin Bena”.

Surprizele de Crăciun vor continua pe parcursul săptămânii viitoare, între 19 şi 23 decembrie. În fiecare zi din săptămână, începând de luni, albaiulienii vor fi colindati la ei în cartier. Echipe de colindători şi spiriduşii lui Moş Crăciun vor împânzi oraşul.

Luni, Grupul Instrumental condus de profesor Alexandru Pal şi soliştii Bianca Şuşman, Cătălin Hasa, Floricica Moga şi Roxana Reche, împreună cu Moşul şi ajutoarele lui, se vor afla de la ora 17.00 în Parcul Sfânta Ecaterina, iar de la ora 18.00 în parcarea din spatele Magazinului „Albina” de pe Bulevardul Transilvaniei.

Caravana Crăciunului va colinda marţi, 20 decembrie 2011, de la orele 17.00, în parcarea din spatele blocurilor M V,  vizavi de stadion. În aceeaşi zi, de la orele 16.10, zona Detunata şi Tulnicului vor fi colindaţi albaiulienii, în parcarea din spatele Restaurantului „Lacrima Unirii” (fosta CT 19).

Miercuri, 21 decembrie 2011, orele 17.00, colindătorii vor ajunge în cartierul Ampoi 3, pe strada Arieşului, în zona fostei pieţe (Pensiunea MA). Tot miercuri, de la 18.10, cartierul Ampoi 2 se va fi colinda în vecinătatea Bisericii „Cuvioasa Paraschieva” (biserica de lemn de pe strada Tudor Vladimirescu).

Joi, 22 decembrie 2011, colindătorii vor străbate centrul oraşului, în vecinătatea Direcţiei de Venituri (taxe şi impozite locale).

Ziua de vineri le este dedicată locuitorilor din Bărăbanţ şi Oarda (Bărăbanţ: ora 17.00 şi Oarda: ora 18.45).

Vă prezentăm câteva fotografii de la inaugurarea Târgului de Crăciun:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Tibi

    joi, 15.12.2011 at 11:04

    Foarte frumos, vine craciunul insfarsit. Pacat ca nu am bani sa le cumpar la sotie si copil un cadou. Si patinoarul 105m2 cam jenant cate persoane se pot da pe aceasta suprafata? daca erau 1050m2 parca alt fel statea treaba. Las ca ascultam colinde si ne mai vine chieful de viata. Sarbatori fericite.

    • alexst

      joi, 15.12.2011 at 22:51

      pacat pentru ca muncim si nu avem nimica,pacat ca traim in romania pentru ca doar aici este posibil orice,,lucru mult,bani putini sau chiar deloc sa nu mai zicem ca raporul dintre salarii si preturi este incredibil

  2. alex

    joi, 15.12.2011 at 23:07

    da frate, asa da. turta dulce. e bine ca incepem sa deschidem ochii si sa vedem ce fac altii (sibiu) si sa incercam sa facem si noi ca ei daca consideram ca la ei e bine. banuiesc ca la anu’ treaba asta cu casute de lemn se va desfasura in fostul parc cu ciori. ar fi frumos.

  3. greenpeace

    vineri, 16.12.2011 at 11:57

    Bravo Primarie !
    Ramane sa invete albaiulienii sa se bucure.

  4. laura

    marți, 10.01.2012 at 11:27

    Producatori la acest targ de Craciun au fost mai multi,de ce nu au fost fotografiati toti,si de ce numai unii? pacat!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax