Connect with us
Publicitate

Câmpeni

Modernizarea și extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare, în comuna Gârbova. Acord de mediu, solicitat la APM

conducte canalizare lucrari

Publicat

Modernizarea și extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare, în comuna Gârbova. Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat pe 12 iunie depunerea de către Primăria Gârbova a solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Modernizare și extindere sisteme de alimentare cu apă și de canalizare menajeră în comuna Gârbova”.

Potrivit documentației, în prezent comuna Gârbova dispune de un sistem de alimentare cu apă și un sistem de canalizare ce acoperă localitățile Gârbova și Reciu. Localitatea Cărpiniș nu dispune de sisteme de alimentare cu apă și canalizare menajeră.

În ceea ce privește canalizarea apelor uzate menajere, localitatea Cărpiniș nu dispune în prezent de rețea de canalizare sau stație de epurare a apelor uzate. Localitățile Reciu și Gârbova dispun de sisteme de colectare și transport a apelor uzate menajere către o stație de epurare amplasată în estul localității Gârbova și care funcționează la capacitatea maximă.

În vederea operării unitare a sistemului de canalizare din comuna Gârbova sunt necesare măsuri de investiții pentru realizarea de rețele de canalizare în localitatea Cărpiniș și pentru transferul acestora către stația de epurare propusă pentru comuna Gârbova, satele Cărpiniș, Gârbova și Reciu. Având în vedere capacitatea stației de epurare existente, este necasară extinderea acesteia și luarea unor măsuri de optimizare și modernizare ale întregului proces de epurare.

În localitatea Cărpiniș, evacuarea apelor uzate menajere se realizează în prezent direct în factorii de mediu, prin latrine sau fose neetanșe, contribuind la creșterea conținutului în poluanți a apei freatice peste limitele admise și compromiterea acestora ca factor de mediu cât și ca folosință de apă pentru localitățile din aval.

Înființarea sistemului de canalizare menajera din localitatea Cărpiniș presupune realizarea unor colectoare de canalizare care sa preia apa uzată din gospodăriile consumatorilor, stații de pompare pentru zonele în care transportul apelor uzate nu se poate realiza gravitațional, stație de epurare în care să se realizeze epurarea apelor uzate înainte de descărcarea acestora în emisar, precum și refacerile suprafețelor afectate de săpăturile pentru pozarea conductelor necesare sistemului de canalizare menajeră.

Investiția cuprinde rețea de canalizare pentru localitatea Cărpiniș și extindere rețea de canalizare menajeră în localitatea Gârbova. Stația de epurare propusă va deservi întreaga comună, fiind capabilă să epureze apele uzate menajere din localitățile Gârbova, Reciu și Cărpiniș.

Modernizarea și extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare, în comuna Gârbova

Lucrările propuse în cadrul proiectului sunt următoarele:

  • Racorduri individuale localitatea Cărpiniș. S-a prevăzut realizarea unui număr total de 250 de racorduri.
  • Rețea de canalizare menajeră localitatea Cărpiniș. Lungimea rețelei de canalizare din localitatea Cărpiniș este de 2.805 m. Pe traseul conductei de canalizare au fost prevăzute 102 cămine de vizitare din tuburi prefabricate din beton având diametrul Dn1000 mm.
  • Stații de pompare ape uzate menajere localitatea Cărpiniș. Pentru dirijarea apelor uzate menajere în zonele unde nu a fost posibil transportul gravitațional, este necesară amplasarea a 4 staţii de pompare ape uzate pe reţeaua de canalizare menajeră.
  • Conducte de refulare stații de pompare ape uzate localitatea Cărpiniș. Transportul apelor uzate de la staţiile de pompare către căminele amplasate la cotă superioară se va face prin intermediul conductelor de refulare din PEID PE 100 PN10 Dn 110 mm, cu lungimea totală de 5.555 m.
  • Extindere rețea de canalizare menajeră localitatea Gârbova. Pentru localitatea Gârbova, se propune extinderea reţelei de canalizare, cu o lungime totală de 1.900 m din PVC Dn 250. Reţeaua de canalizare va fi amplasată în zona de acostament a drumului județean DJ 106F, de o parte și de alta a acestuia, şi are rolul de a primi apa uzată de la viitorii consumatori, prin intermediul căminelor de racord şi de a o transporta gravitaţional către staţiile de pompare și stația de epurare Gârbova.
  • Modernizare și extindere capacitate de epurare – stație de epurare (3000 LE) comuna Gârbova (localitățile Gârbova, Reciu și Cărpiniș).

Valoarea investiției este estimată 8.308.786,48 lei (inclusiv TVA).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate