Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ASTĂZI: Vernisajul expoziției „Reconstructio Historica / Reenactment la Apulum”, la Muzeul Unirii din Alba Iulia

Publicat

18142821_10211103809563915_1678564269_n La Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia va avea loc vineri, 28 aprilie, de la ora 18.00, vernisajul expoziției „Reconstructio Historica / Reenactment la Apulum”. Cu această ocazie vor fi expuse mai multe fotografii în care sunt surprinse instantanee de la numeroasele evenimente la care a participat Garda Apulum în cei aproximativ 5 ani de când s-a lansat.

Manifestarea își propune să prezinte modul în care a evoluat la Alba Iulia în ultimii 5 ani fenomenul reconstituirii istorice de perioadă antică, care a avut în centru trupa Garda Apulum.

De precizat, că această trupă formată din 4 formații, Legiunea XIII Gemina, Lupii Apoulonului, Ludus Apulensis și Magna Nemesis dă viață perioadei daco-romane, promovând patrimoniul antic local. Formată din voluntari albaiulieni, Garda Apulum a luat naștere în urma unor proiecte inițiate de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Citește și FESTIVALUL ROMAN APULUM 2017. PROGRAMUL evenimentului de la Alba Iulia, în perioada 28 aprilie – 1 mai. Demonstraţii de luptă, ateliere şi spectacol

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax