Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cea mai nouă carte a Principelui Radu, „Trei poduri peste lume. Consemnări între anii 1982 și 2003”, a fost lansată în premieră la Alba Iulia

Publicat

YouTube video

Cea mai nouă carte a Principelui Radu al României, intitulată „Trei poduri peste lume. Consemnări între anii 1982 și 2003”, a fost lansată miercuri, în premieră națională la Alba Iulia. În prezența oficialităților din Alba și a zeci de admiratori ai Casei Regale, introdus de către directoarea Bibliotecii Județene „Lucian Blaga”, Mioara Pop, Principele Radu și-a descris cartea ca fiind „o picătură din datoria pe care consider că o am către societate”.

Cartea se află la cea de-a treia ediție, după aparițiile din 1997 și 2003, și a fost „revizuită și rescrisă, rând cu rând, pagină cu pagină”, după cum a spus însuși autorul. „Cartea nu este o lucrare de literatură și nu este nici o noutate. Este doar o picătură din datoria pe care consider că o am atunci când mă întorc către societate, când sunt în mijlocul societății, de a vorbi despre acțiunea Coroanei Regale a României”, a spus Principele Radu.

Turneul de lansare a celei mai noi variante a volumului a pornit de la Alba Iulia atât din considerente istorice, cât și de afecțiune personală a Principilor pentru acest oraș:

„Am dorit să fie Alba Iulia prima urbe în care să îmi prezint volumul pentru că, istoric vorbind, Casa Regală este legată de Alba Iulia mai mult decât de orice alt oraș din țară, dar, lăsând istoria la o parte, pot să spun că Alba Iulia, pentru Principesa Moștenitoare și pentru mine, reprezintă un loc personal foarte drag. Aici am fost, de fiecare dată, foarte frumos primiți, cu demnitate, ospitalitate și cu măsură”, a spus Principele Radu în introducerea discursului său.

Cele trei „poduri” din titlul cărții sunt o metaforă pentru trei treceri diferite, simultane și fundamentale, pe care Principele le-a trăit în viața sa: trecerea de la condiția de actor la cea de principe regal, trecerea de la România comunistă la cea democratică și trecerea de la un mileniu la altul, în context mondial.

„Eu am considerat că este nepotrivit să îți fie rușine să spui despre lucrurile bune pe care le-ai trăit până în 89, este pur și simplu absurd să le ascunzi, ca și cum ai fi vinovat că ai fost și fericit. Tot așa, este absurd să ascunzi și lucrurile rele, ca și cum ai fi fost vinovat că ai fost martorul unui timp pentru care nimeni nu te-a întrebat dacă votezi sau nu”, a explicat Principele Radu.

În final, Principele Radu le-a mulțumit albaiulienilor pentru prezență și a oferit zeci de autografe celor care au dorit să citească volumul „Trei poduri peste lume. Consemnări între anii 1982 și 2003”, proaspăt lansat la Galeria de Artă din Alba Iulia. Primul care a primit autograf a fost chiar primarul Mircea Hava.

Vedeți mai jos câteva imagini foto-video de la eveniment:

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax