Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

CINCI mărci din ALBA în TOP 100 cele mai puternice branduri româneşti. Preferinţele de încredere ale consumatorilor în 2015

Publicat

Top-100-BrandRo 2015 Cinci mărci ale unor companii din Alba sunt în TOP 100 cele mai puternice branduri româneşti. Clasamentul a vizat măsurarea “puterii” mărcilor româneşti din perspectiva investiţiei de încredere şi afectivitate care le este acordată de către consumatori, făra a include indici financiari şi comerciali.

Cele cinci exemple din Alba sunt Zuzu, De Albalact, Fulga, Jidvei şi Transavia. Clasamentul a fost realizat de Revista Biz împreună cu companie de cercetare, Unlock Market Research şi se află la a şasea ediţie.

Potrivit clasamentului din 2015, categoria de alimente, precum şi cea a produselor de igienă continuă ascensiunea în preferinţe, majoritatea mărcilor din top 10 fiind din aceste categorii.

Apele minerale sunt în continuare în prima parte a topului, în linie cu tendinţele generale de orientare către natură, sănătate şi armonie.

Consumatorii sunt din ce în ce mai mult atraşi de mărcile îndrăzneţe, care fac lucruri pentru consumatori şi mai putin orientaţi către “alegeri sigure”, dar fără valoare adăugată, scrie revistabiz.ro.

Dero a depăşit Borsec în acest an, fiind pe primul loc. Pe locul trei urmează Arctic, urmate de Dorna, Gerovital, eMag, Farmec, Dedeman, Elmiplant şi Napolact.

Studiul are la bază 1.000 de interviuri online şi este reprezentativ la nivel urban, la nivel de regiune, grad de urbanizare, împărţire pe sex şi vârstă a populaţiei între 18 şi 55 de ani.

Performanţa mărcilor româneşti a fost măsurata în baza a patru indicatori: investiţia de afectivitate în marcă, puterea marcii, gradul de utilizare şi notorietatea ei.

sursa: revistabiz.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax