Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

COD GALBEN de vânt puternic şi ninsori. Premierul Emil Boc a anunţat că de mâine intră în vigoare o nouă avertizare meteo

Publicat

Prefecţii din toate judeţele ţării au participat, sâmbătă dimineaţa, la o videconferinţă cu premierul Emil Boc, ministrul de Interne, Traian Igaş şi ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, în cadrul căreia s-a realizat o evaluare a posibilelor efecte ale condiţiilor meteorologice şi prognozelor pe zilele următoare. România se află în continuare sub cod galben de ger şi ninsori, iar, potrivit meteorologilor, începând de duminică seara, va intra în vigoare o nouă avertizare de vânt puternic.

În Alba, videoconferinţa s-a desfăşurat la sediul Instituţiei Prefectului şi au fost prezenţi prefectul Ştefan Bardan, suprefectul Raul Tudoraşcu, vicepreşedintele CJ Alba, Sorin Bumb, şeful IPJ Alba, chestorul Nicolae Căbulea, directorul Secţiei Drumuri Naţionale Alba, Liviu Hondola, viceprimarul Paul Voicu, precum şi alţi primari şi reprezentanţi ai instituţiilor publice din Alba.

Premierul Emil Boc a făcut un apel la autorităţile locale şi judeţene pentru a asigura buna desfăşurare a traficului în condiţii de iarnă şi deplasarea în siguranţă a cetăţenilor. Acesta a subliniat că principala problemă o va reprezenta poleiul, care s-a instalat  deja pe partea carosabilă. În caz de accidente sau persoane izolate, premierul a atras atenţia celor de la ISU să facă toate demersurile în vederea oferirii primului ajutor celor aflaţi la nevoie. Boc a menţionat că trebuie evitate pe cât posibil blocajele în trafic pentru a nu se ajunge din nou în situaţia de săptămâna trecută.

Sâmbătă, în Alba,  zăpada măsura până la 2 cm pe carosabil, excepţie făcând localitatea Unirea (DN 1, VAB) unde stratul de zăpadă nu depăşea 1 centimentru. În cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, pe drumurile naţionale care tranzitează judeţul s-au acţionat cu 84 de utilaje  şi s-a împrăştiat 297 de tone de material antiderapant. Pe drumurile judeţene au intervenit pentru fluidizarea traficului şi curăţarea drumurilor 55 de autospeciale de poliţie şi 99 alte utilaje.

Potrivit prefectului Ştefan Bardan, din fericire, în Alba se circulă pe toate drumurile şi nu au fost semnalate incidente. În cursul nopţii, alte trei persoane au fost ridicate de pe străzi şi transportate la Centrul social „Filantropia” Ortodoxă Alba Iulia, iar patrulele speciale desemnate pe perioada atenţionării meteo îşi vor continua activitatea şi în următoarele zile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax