Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Deputatul Teodor Atanasiu şi-a scris demisia din Parlament: „Renunţăm să giram o putere care nu mai are nicio treabă cu democraţia”

Publicat

Deputatul Teodor Atanasiu şi-a anunţat luni seara demisia din Parlamentul României. Atanasiu se alătură colegilor săi care au decis retragerea din Parlament şi întoarcerea lor în momentul când vor primi votul românilor.

Teodor Atanasiu şi-a prezentat demisia liderului PNL Crin Antonescu, exprimându-şi astfel oficial intenţia de a părăsi Parlamentul. Acesta face parte dintr-un grup de 20 de parlamentari liberali care şi-au scris demisiile în forul legislativ şi le-au adus la cunoştinţă la nivel de partid.

„Eu am înaintat această demisie la sfârşitul întâlnirii grupurilor parlamentare ale PNL cu conducerea partidului. De fapt, a fost o discuţie pe care am avut-o şi dimineaţă în Biroul de Conducere Central al Partidului, am discutat-o apoi şi cu colegii din USL la întâlnirea cu ei.
Astăzi am avut o nouă întâlnire a grupurilor parlamentare în care am discutat această problemă şi am luat această decizie fortuit de faptul că cei de la putere au refuzat toate punţile de legătură pe care noi am încercat să aşezăm astăzi între noi şi ei şi să găsim o soluţie.

În aceste condiţii considerăm că singura variantă este să renunţăm a gira o putere care nu mai are nicio treabă cu democraţia. Nu vrem să arătăm că prin prezenţa noastră în Parlament ar mai fi democraţie în România şi nu a dispărut complet. Ne vom retrage din Parlamentul României împreună cu colegii de la USL.
Am mandatat preşedintele partidului să discute acest lucru cu colegii din alianţă şi să o facem împreună.

Sunt câteva zeci de parlamentari pe care i-am văzut că scriau demisia. În mod normal, dacă am avea o putere responsabilă, ar trebui să urmeze alegeri anticipate. Cunoscându-i pe cei de la PDL care se ţin cu dinţii de putere, probabil că îşi vor continua activitatea parlamentară ca şi cum în stradă nu se întâmplă nimic, în parlament ar fi conform unui parlament democratic putere şi opoziţie, iar ei îşi vor vedea de treabă, îşi vor vota legile lor, cum vor ei, aşa cum au făcut şi până acum”, a declarat Teodor Atanasiu.

Printre cei care şi-au scris anunţat demisiile se numără şi deputaţii Ludovic Orban, Adriana Săftoiu, Alian Gorghiu, Lucia Varga şi senatorii Mircea Diaconu şi Varujan Vosganian. Ideea unor demisii în bloc a fost anunţată de parlamentarii liberali şi liderul PNL, Crin Antonescu, care doresc îndeplinirea obiectivului „alegeri anticipate”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

9 Comentarii

9 Comentarii

  1. Cugireanu

    luni, 23.01.2012 at 21:29

    Parca Demisia va fi efectiva doar cand va fi citita in plenul Camerei, pana atunci este Gargara si s-a faca audienta , dar ne bucuram , JOS USL SI LIBERALI

  2. Olaru

    luni, 23.01.2012 at 21:32

    O saraci de liberali vreau puterea , au scazut in Sondaje sun 40 % , acum cand poporul zice PDL egal USL, au nevoie de o pirueta sa se scoata in evidenta si sa ajunga la Ciolan mai repede

  3. Aurelian

    luni, 23.01.2012 at 23:10

    Cel mai cinstit lucru ce la facut **tanasiu in viata lui, ca si-a dat demisia. Nu avea ce cauta in Parlament, ca a fost ales de calculator si nu de alegatori!

  4. Florin Roman

    luni, 23.01.2012 at 23:57

    Din păcate acest site a ajuns un loc unde zoaiele pedeliste care se asund in anonimat pot sa-si verse laturile la greu. Ce nu se face pentru trafic…păcat!

    • moderatorul de serviciu

      marți, 24.01.2012 at 00:32

      @Florin Roman, nu este pentru trafic… nu din asta se face trafic pe acest site.Numarul comentariilor este mic tocmai pentru ca sunt restrictii in ceea ce priveste limbajul celor care comenteaza.Sunt zeci de comentarii cu atacuri la persoana si cuvinte injurioase facute de postacii puterii sau opozitiei pe care moderatorii le arunca la gunoi. Haideti sa aruncam o privire pe siteurile din alba care traiesc de pe urma postacilor sa vedem care este cantitatea de zoaie din numarul comentariilor si sa facem o comparatie cu alba24. Nu stiu ce altceva, atunci cand nu exista motive de obedienta, ar putea sa astepte cineva de la un ziar decat sa fie corect. In materialele noastre facem tot posibilul sa avem o atitudine corecta atat fata de zona politica de orice culoare, dar mai ales fata de cititor. Stim ca presa independenta nu este nici pe gustul puterii si nici pe-al opozitiei… dar ne-am asumat acest lucru inca de la lansarea ziarului.

  5. has

    marți, 24.01.2012 at 13:31

    tovarase Roman decand esti somer ai timp sa stai toata ziua in fata calculatorului. Mai bine ti-ai cauta un loc de munca a fi util societatii

  6. eu

    marți, 24.01.2012 at 20:20

    Bine ca ti-ai dat demisia ****

  7. Realistul

    miercuri, 25.01.2012 at 12:26

    Un gest care trebuie salutat!Frustrare mare pentru PDL-istii care simt cum le aluneca pamantul de sub picioare!!

  8. eu

    miercuri, 25.01.2012 at 17:08

    da al naibi de salutat gest,crezi ca-si taie singur craca.Si de cand demisile se dau la antonescu si nu la PARLAMENTD

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax