Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din octombrie, medicamentele și dispozitivele medicale prescrise de doctor vor putea fi ridicate din orice stat membru al Uniunii Europene

Publicat

O nouă directivă europeană, care va fi implementată și în România până pe 25 octombrie 2013, prevede ca cetățenii europeni să își poată ridica rețetele de la medic din orice stat membru al Uniunii Europene. Astfel, pacienții care au dificultăți îmn a găsi medicamentele pe piața farmaceutică din România, ar putea să le achiziționeze și din alte țări, la prețuri pe măsură.

Directiva europeană a fost publicată în urmă cu doi ani și prevede ca orice rețetă emisă unui cetățean, în țara de rezidență, să fie recunoscută în interiorul Uniunii Europene. Potrivit actului normativ, medicamentele de pe rețetă vor fi decontate de casele de asigurări, în măsura în care se află pe lista celor compensate în statul respectiv.

Aceeași metodă va putea fi aplicată și în cazul dispozitivelor medicale, în temeiul directivei care prevede liberul acces la servicii medicale transfrontaliere.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax