Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosarul finanţărilor publice de la FC Unirea: Tribunalul Alba a AMÂNAT din nou sentinţa. OBIECŢII la raportul de expertiză judiciară

Publicat

Tribunalul Alba a amânat din nou sentinţa pentru împăcarea părţilor în Dosarul finanţărilor publice de la FC Unirea. Noul termen este 14 iulie, dată până la care vor fi studiate o serie de obiecţiuni formulate de reprezentantul Ministerului Public la raportul de expertiză judiciară prezentat instanţei de CJ Alba şi CL Alba Iulia.

Consiliul Judeţean Alba a aprobat în şedinţa din 17 iunie raportul de expertiză contabilă judiciarăîn acest dosar. Potrivit acestuia, „nu au fost constatate diferente între sumele aprobate de CJ Alba şi CL Alba Iulia şi deconturile depuse de Asociaţia Fotbal Club Unirea 1924 şi SC Fotbal Club Unirea 2006″.

Citeşte şi VIDEO | CJ Alba s-a împăcat cu inculpații din dosarul finanțărilor de la FC Unirea. A fost aprobată însușirea raportului de expertiză judiciară

Consiliul Local Alba Iulia a aprobat la rândul său în 21 martie solicitările de împăcare a părţilor implicate în dosarul finanţărilor publice de la FC Unirea.

Citeşte şi Chetă în Consiliul Local pentru echipa de Juniori B de la FC Unirea Alba Iulia. Fiecare a „donat” câte 120 de lei

Tribunalul Alba a adus la cunoştinţa celor implicaţi în dosar, în 24 februarie, posibilitatea de a se împăca în dosarul în care inculpaţii sunt trimişi în judecată pentru înşelăciune. Consiliul Local a respins constituirea ca parte civilă încă de acum doi ani, ca urmare a nerezultării unui prejudiciu cert creat municipiului Alba Iulia din expertiza contabilă efectuată.

În data de 12 martie au fost înregistrate la CJ Alba cererile de împăcare formulate de Marian Ionel Sarmeş, Horea Mihai Bărdaş, Paul Voicu, Nicolale Lupu şi Oliviu Feneşan în Dosarul finanțărilor publice de la FC Unirea.

În vederea soluţionării acestor cereri s-a decis efectuarea unui raport de expertiză extrajudiciară pentru determinarea modului de utilizare a sumelor alocate pentru îndeplinirea scopului şi activităţilor prevăzute în Statutul Asociaţiei „FC Unirea 1924”.

La termenul de judecată de luni, 24 martie, Tribunalul Alba a încuviinţat efectuarea unui raport de expertiză solicitat la termenul din data de 10 februarie, de părţi, prin avocaţii aleşi.

CJ Alba a selectat un expert din Bacău care să participe la efectuarea expertizei judiciare încuviinţate, în baza căreia se vor soluţiona cererile de împăcare.

Inculpaţi în acest dosar sunt viceprimarul Paul Voicu, fostul preşedinte al FC Unirea Alba Iulia, Marian Sarmeş, fostul consilier local Mihai Bărdaş, Oliviu Feneşan şi fostul preşedinte executiv al clubului, Nicolae Lupu. Acuzaţia principală adusă acestora este aceea de înşelăciune. Dosarul a fost trimis în judecată de DNA în iunie 2012. Cei cinci sunt acuzaţi că au folosit în mod ilegal sumele de bani alocate pentru finanţarea clubului de Consiliul Local Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba în perioada 2005 – 2011. În total ar fi vorba de aproximativ 11 milioane de lei: 8 milioane de lei de la Consiliul Local şi 3 milioane de lei de la Consiliul Judeţean.

Citeşte şi Dosarul finanţărilor de la FC Unirea: Tribunalul Alba a dat termen pentru împăcarea părţilor. Inculpaţii pot scăpa de răspunderea penală

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax