Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

EVALUARE NAŢIONALĂ 2017, clasa a IV-a: Peste 2.200 de elevi din Alba au dat testul la Limba română. SUBIECTELE publicate de minister

Publicat

subiect ENIV Peste 2.200 de elevi de clasa a IV-a din judeţul Alba au susţinut marţi testarea la Limba română în cadrul sesiunii de Evaluare Naţională. Proba a durat 60 de minute şi a inclus cerinţe prin care au fost verificate competenţe ale elevilor în acest stadiu educaţional.

Potrivit datelor comunicate pentru Alba24 de către inspectorul şcolar Daniela Coş, dintre cei 2.497 de elevi de clasa a IV-a din judeţ, au fost prezenţi 2.295 la proba de Limba Română, opt dintre ei fiind cu cerinţe educative speciale. Au fost 202 elevi absenţi.

Testele evaluează deprinderi și competențe pe care curriculumul trebuie să le formeze copiilor. Rezultatele sunt comunicate fiecărui părinte și stau la baza planurilor individualizate de învățare pe care învățătorii trebuie să le construiască pentru elevii la care descoperă anumite probleme.

SUBIECTELE publicate de Ministerul Educaţiei – Evaluare Naţională clasa a IV-a 2017:

EN_IV_2017_Limba_romana_Test_1

EN_IV_2017_Limba_romana_Test_2

Elevii au avut de răspuns unor întrebări pe baza unor texte primite („Înţelepciunea bătrânilor” – după o poveste orientală – Testul 1; „O poveste neobişnuită” – după o poveste norvegiană – Testul 2), prin care să confirme că au înţeles conţinutul poveştii, ordinea derulării evenimentelor, că pot identifica personajele. La ultimul subiect – cerinţa cu numărul 15, au avut de redactat o compunere.

În continuare, elevii de clasa a IV-a vor da testări la Matematică, joi, 4 mai, iar în 5 mai sunt programate probele la Limba maternă.

AICI, modele de teste.

Calendarul Evaluarii Naţionale de la finalul clasei a IV-a 2017:

3 mai 2017: Limba română

4 mai 2017: Matematică

5 mai 2017: Limba maternă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax