Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: De ce a fost cerul neobişnuit de roşu, în România. Explicaţii de la meteorologi

Publicat

cer rosu_credit foto Octavia Darastean_Facebook În ultimele zile, a putut fi observat cerul într-o nuanţă neobişnuită, roşiatică, în România. Meteorologii explică faptul că urme ale prafului saharian, ridicat de uraganul Ophelia, ce s-a format în Oceanu Atlantic şi a lovit Irlanda, au ajuns şi deasupra Europei.

Fenomenul de cer roșu poate fi observat cel mai bine din Marea Britanie. Acolo, oamenii au fost surprinși și de culoarea soarelui care pare, de asemenea, roșu.

Uraganul Ofelia, format în Oceanul Atlantic, a ajuns în Irlanda, luni după-amiază, iar trei persoane şi-au pierdut viaţa, după ce au fost strivite de copaci doborâţi de vântul puternic.

Uraganul Ofelia, format în zona centrală a Oceanului Atlantic, a fost clasat în categoria 3, după ce a trecut sâmbătă seară în Insulele Azore. Înainte de a ajunge în Azore, Ophelia a fost clasat la categoria 2, însă după ce viteza vântului a crescut la 185 de kilometri pe oră a fost trecut la categoria 3 din 5. Totuşi, potrivit previziunilor, uraganul a trebui să scadă în intensitate.

Trecerea uraganului Ofelia prin Irlanda vine la 30 de ani după „Marea furtună” din 1987, soldată cu 18 morţi. Ophelia este al 10-lea uragan format în Atlantic de la începutul anului.

sursă: digi24.ro

sursa foto: Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax