Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO| Florin Roman, noul președinte al PNL Alba Iulia. A fost ales cu 211 voturi. Potor pierde cu doar 37 de voturi, mai puțin chiar decât Simion

YouTube video

Publicat

Vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman este noul președinte al PNL Alba Iulia. Acesta a fost ales cu 211 voturi de către membrii organizației locale. Călin Potor a pierdut funcția dorită, reușind să obțină doar 37 din voturile electoratului, mai puţine decât contracandidatul Adrian Simion, care a strâns 52 de voturi.

 Florin Roman, purtătorul de cuvânt Adrian Simion și deputatul Călin Potor au fost candidații la conducerea organizației PNL din Alba Iulia la alegerile ce au avut loc la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia.

Liberalii din Alba Iulia și-au ales noua conducere, iar favorit detașat la funcția de președinte a fost, așa cum se și anticipa, Florin Roman. Deși se zvonea că bătălia se va da între Roman și Potor, acesta din urmă a reușit să obțină doar 37 de voturi, mai puțin chiar decât Adrian Simion.

UPDATE: Funcţiile de vicepreşedinţi ai organizaţiei Alba Iulia revin următorilor candidaţi: Rareş Buglea – 233 voturi, Simone Albani – 222 voturi, Gabriel Pleşa – 220 de voturi, Cornel Berindei – 204 voturi, Liviu Hondola – 203 voturi, Ştefan Cosmeanu – 180 voturi, Cosmin Sularia – 179 voturi, Emil Popescu – 164 voturi, Delia Mihălţan – 154 voturi. Pentru cele 9 funcții de vicepreședinți s-au înscris 32 de candidați. Aceștia au fost aleși din rândul membrilor PNL în funcție de numărul de voturi.

Membri în Biroul Municipal al PNL Alba Iulia: Nicolae Nistor – 154 voturi, Gheorghe Brad – 145 voturi, Gelu Nistea – 140 voturi, Daniel Zdrânc – 140 voturi, Adrian Emil Negruţiu – 139 voturi, Raluca Rotaru – 133 voturi, Nicolae Mărginean-132, Nicolae Rad-118, Adrian Simion-117,  Sebastian Cristian Oancea – 117 voturi, Aron Mircea Pratia 116 voturi.

La eveniment au participat peste 300 de membri PNL din Alba Iulia, dar și președintele TNL Sibiu.

În mandatul meu e nevoie de multă muncă în stradă pentru că politica se face între oameni. Guvernarea USL este pentru oameni și nu pentru negocierile de funcții. Trebuie să ne facem treaba, să ne alegem prietenii cu cap pentru a face alianțe inteligente, dar totodată trebuie să rămânem aspri”, a declarat Florin Roman în fața mulțimii de liberali. Candidatul cu cele mai mari șanse la președinția partidului a avut și un mesaj pentru primarul PDL, Mircea Hava: „Mircea nici nu știi, cât de mic începi să fii!”. În cadrul discursului său, Roman și-a chemat alături pe scenă toți „prietenii” săi liberali, echipa cu care va conduce PNL Alba Iulia după câștigarea președinției partidului.

„M-am înscris în această competiție cât se poate de hotărât, iar, după experiența acumulată de-a lungul celor 10 ani de membru PNL, consider că lipsa competiției adevărate din interiorul partidului va duce, treptat, la importante prejudicii democrației în cadrul partidului. Pentru un partid liberal e absolut necesar ca sistemul competiției reale în partid să fie un fapt efectiv”, este opinia candidatului Adrian Simion.

Deputatul Călin Potor, candidat la rândul său la fotoliul de conducere al PNL Alba Iulia susține că este „un bun prieten, o persoană care unește nu dezbină și care promovează tinerii” și de aceea crede că merită această funcție: „Eu sunt în familia PNL, în casa PNL, și nu o abandonez. Trebuie să facem echipă, indiferent dacă voi fi ales președinte sau nu„, a declarat Potor.

Alegerile de la conducerea PNL Alba Iulia s-au anunțat a fi destul de tensionate. Intrarea deputatului Călin Potor în cursa pentru funcția de președinte a avut de fapt rolul unui joc de culise care viza următorul mandat al deputatului dar din păcate cărțile nu au fost în favoarea acestuia. Organizația PNL Alba Iulia va stabili cine va fi candidatul la Primăria Alba Iulia și candidatul partidului pe colegiul respectiv la alegerile parlamentare viitoare.

Cu Roman președinte, șansele lui Potor de a obține vreuna dintre aceste candidaturi se vor diminua considerabil. În ultimele zile, surse din PNL ne-au declarat că deputatul Potor a încercat să influențeze mai mulți liberali să candideze împotriva lui Roman, pentru a putea provoca un tur doi în scrutinul electoral intern. Și deputatul Simedru a intrat în jocul pentru funcția de președinte al PNL Alba Iulia, acesta fiind considerat omul din spatele lui Adrian Simion,  cel de-al doilea contracandidat al lui Roman.

Dezideratul lui Roman este câștigarea, la alegerile din 2016, a Primăriei Alba Iulia și detronarea actualului primar PDL, Mircea Hava.

Florin Roman a pregătit alegătorilor săi și o surpriză iar pe durata discursului său, pe retroproiectorul din sală a rulat următorul video:

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. St. Ti.

    joi, 09.05.2013 at 13:19

    Cred că cel mai potrivit în această funcţie o merită nulitatea supremă,infiltratul POTOR !

  2. pnl4ever

    sâmbătă, 11.05.2013 at 14:47

    Va iesi Roman cu siguranta.

  3. ioana

    sâmbătă, 11.05.2013 at 21:35

    FELICITARI! FELICITARI! FELICITARI! MULT SUCCES! RABDARE….ABILITATEA…….POLITICA…ESTE CEL MAI BUN AS!
    FELICITARI!

  4. ada

    duminică, 12.05.2013 at 08:54

    Pacat de pnl alba cu asemenea lideri.
    Ar merita PNL alta soarta in Alba.

  5. Albaiulian.

    duminică, 12.05.2013 at 09:23

    Bine ca ati scapat de „**tanasiu” ca nu a demonstrat nimic bun pe unde a fost sef si cu nimic nu a benefeciat judetul Alba .

  6. Adrian SIMION

    duminică, 12.05.2013 at 10:45

    1. Verificati-va informatiile. In ceea cepriveste membrii biroului, ele sunt eronate.
    2. „In spatele” lui Adrian Simion nu a fost deputatul Dan Simedru. Adrian Simion a candidat pentru ca asa a crezut el de cuviinta, nu pentru ca l-ar fi pus cineva sa faca treaba aceasta.
    3. Va asteptam la conferinta de presa de maine, luni, 13 mai, de la ora 12.00

  7. St. Ti.

    marți, 14.05.2013 at 14:47

    Măi Romane, câtă deosebire între cea ce spui şi cea ce faceţi ! Nu toţi proştii vă bagă în seamă că nu meritaţi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax