Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: STADIUL lucrărilor de modernizare la piața din centrul orașului Alba Iulia. Trei muncitori pe șantier

Publicat

piata centru Modernizarea pieței din centrul orașului este încă în desfășurare, cu trei muncitori, dar se lucrează. A fost turnată placa de beton, au fost introduse utilitățile și se pregătește montarea stâlpilor de susținere a viitoarei clădiri. Cu jumătate de an înainte de a fi terminate, lucrările sunt în grafic, potrivit reprezentanților primăriei.

La mijlocul lunii septembrie, adică înainte cu șase luni până la termenul de finalizare a lucrărilor la piața agroalimentară din centrul municipiului Alba Iulia, pe șanier se lucra. Doar trei persoane se aflau la muncă în jurul amiezii, și aceștia erau ocupați toți cu una din coloanele de susținere.

Potrivit reprezentanților Primăriei Alba Iulia, modernizara pieței este în grafic și până la anul, în luna martie, trebuie să fie gata pentru primirea comercianțianților care stau adăpostiți în corturi improvizate, în parcarea de la Electrica.

Noua piață, a cărei valoare se ridică la suma de 2.764.897,89 lei cu TVA, va avea o suprastructură din stâlpi şi planşee casetate din beton armat impermeabilizat prevăzut cu luminatoare şi deschideri pentru ventilare naturală şi lumină naturală.

Accesul autovehiculelor va fi restricţionat cu barieră, cu excepţia autovehiculelor de aprovizionare şi intervenţie.

Perimetrul pieţei va fi delimitat printr-un inel carosabil din asfalt cu alveole de aprovizionare, spaţii verzi şi şapte locuri de parcare.

Platforma pieţei va fi structurată în două zone principale: pentru fructe şi legume şi o subdiviziune pentru seminţe şi flori.

Zona va avea utilităţi şi echipamente corespunzătoare desfacerii mărfurilor şi ambalajelor (mobilier specific, fântâni cu apă potabilă, spaţii pentru depozitarea mărfurilor şi ambalajelor, pastrarea şi închirierea cântarelor, locuri pentru cântare de control, bazine pentru spălarea legumelor şi fructelor, spaţii pentru materiale de curăţenie şi întreţinere, punct PSI).

Clădirea administrativă va fi renovată la exterior şi grupurile sanitare publice vor fi modernizate.

Reţelele de alimentare cu apă, canalizare, energie electrică, hidranţi exteriori vor fi de asemenea modernizate. Zona va fi iluminată şi decorată cu plante verzi şi flori.

Până în momentul în care piața modernă va fi gata, comercianții sunt nevoiţi să-și vândă marfa în piața temporară amenajată de lângă sediul Electrica.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax