Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: „Deșteaptă-te, române”: Ziua Imnului Național al României, sărbătorită la Alba Iulia, în Piața Cetății

YouTube video

Publicat

Duminică, 29 iulie, se împlinesc 164 de ani de când a fost cântat pentru prima dată Imnul Național al României, iar, cu acest prilej, Instituția Prefectului Alba și Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia a organizat un ceremonial militar-religios ce s-a desfășurat de la ora 10.00, în Piața Cetății.

Ziua Imnului Național al României – „Deșteaptă-te, române” -, simbol al unității Revoluției Române din anul 1848 a fost proclamată prin Legea nr 99/1998 și se sărbătorește în fiecare an, în 29 iulie. În această zi celebrăm 164 de ani de la prima cântare și 22 de ani de când această piesă a devenit Imnul României.

La ceremonie au participat prefectul Dan Simedru, viceprimarii Paul Voicu și Dorin Șerdean, preoți și cadre militare din Alba Iulia.

„Ziua de 29 iulie este o zi plină de semnificații istorice. În 1848 se cânta pentru prima dată Deșteaptă-te, române, ca o chemare adresată întregului popor de a-și cinsti înaintașii, de a-și apăra libertatea greu câștigată și de a-și construi viitorul”, a declarat prefectul Dan Simedru.

FOTO-VIDEO: Andreea MEZEI, Cosmin NISTOR

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. nervosu

    duminică, 29.07.2012 at 14:20

    dar hava unde a fost defapt el merge numai unde se lasa cu chefuri si cu bauturi angro mai ales pe la sabau ca defapt nota de plata vine pe parcurs la primarie

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax