Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Expoziția de marionete și afișe „Prichindel 60” și piesa „Fantoma, dragostea mea!” în prima zi a Festivalului de Teatru „Povești”

Publicat

YouTube video

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” de la Alba Iulia a debutat oficial miercuri, cu expoziția aniversară „Prichindel 60”, în care au fost scoase „de la naftalină” colecții de marionete vechi și noi, costume, dar și afișe ale majorității spectacolelor puse în scenă de Teatrul „Prichindel”, de-a lungul timpului. Expoziția a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor și a fost urmată de piesa de teatru „Fantoma, dragostea mea!”, o producție a Teatrului Metropolis din București.

Expoziția a fost prezentată de directoarea Teatrului de Păpuși „Prichindel”, Ioana Bogățan, alături de oameni prezenți în Teatru timp de decenii. Printr-o plimbare prin holul Casei de Cultură a Sindicatelor, vizitatorii au putut face, în câteva minute, retrospectiva a șase decenii de activitate a instituției culturale, observând sau revăzând obiecte de decor, afișe ale spectacolelor („Punguța cu doi bani”, „Petrik cel albastru”, „Harap Alb”, „Povestea Porcului”, „Nu prea Albă ca Zăpada și Motanul Descălțat”, „O fetiță caută un cântec” și multe altele), personaje (Mica Sirenă, Fata Babei și Fata Moșului, Robin Hood, Cei trei mușchetari și multe alte păpuși).

La scurt timp după ora 19.00, în sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor a început piesa „Fantoma, dragostea mea!”, produsă de Teatrul Metropolis din București, regizată de Șerban Puiu, cu Gabriela Popescu, Marius Florea Vizante, Monica Davidescu, Alexandra Velniciuc, Raluca Ghervan, Ioana Ancea, Zory David. Piesa aduce în fața spectatorilor povestea unui cuplu care ajunge să fie bântuit de fantoma fostei soții a bărbatului, decedată în urmă cu 7 ani. Totul pornește sau, mai bine zis, este provocat, printr-o ședință de spiritism cu efecte nebănuite. În final, și cea de-a doua soție își pierde viața într-un accident de mașină, iar bărbatul rămâne cu menajera, fostă angajată a marinei militare. În ciuda poveștii ușor înspăimântătoare, tonul general al piesei este unul comic, plăcut și ușor de urmărit.

Vedeți aici programul festivalului și descrierea evenimentelor.

Vă prezentăm o galerie foto de la eveniment:

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

10 Comentarii

10 Comentarii

  1. marry

    miercuri, 10.10.2012 at 11:01

    Mare pacat de acest Teatru a ramas Fara Actori,Fara Repertoriu doar cu resturi de papusi si decoruri prafuite agatate la intamplare de tavanul holului Casei de Cultura.RUSINEEE..Ba mai mult a ramas cu un meneger care habar n-are de cultura ,profitand de aceasta Institutie si de Bruma de actori ce a mai ramas ca de o Vaca buna de muls.RUSINEE

  2. marry

    luni, 03.12.2012 at 16:47

    Sunteti niste mincinosi ordinari atat Joaca cat si Poveste vesela sunt scenarii scrise dupa idei ale unei foste actrite .Teodora popa si Amalia Pop nu au avut nici o contributie la scrierea acestor scenarii.Ele doar au jucat in aceste momente artistice.(colaj din alte piese jucate plus text si cantece scrise de acea fosta actrita.Acestea beneficiind doar de bani -IMPOZABILI?

  3. DAN

    joi, 06.12.2012 at 01:44

    DA VREU SA SPUN CA ATATA ARTA N-AM VAZUT IN ARDEAL SI CAPITALA CULTURALA N-AM VAZUT NICAIERI

  4. DAN

    luni, 14.01.2013 at 22:22

    As vrea raspuns la doua intrebari: Cate Piese de teatru s-au vandut la alte teatre din tara ex : Targoviste ?(fara ca actorii ce au jucat si au interpretat niste roluri sa primeasca drepturi de creatie) si a doua intrebare este : De cate sponsorizari spectacol premiera au beneficiat si si-au impartit sponsorizarile manegerul teatrului Ioana Bogatan cu regizoarea Oana Leahu?ex. Unde este spectacolul Micul Print(Misterioasa Aventura ?)Si altele…..

  5. DAN

    luni, 14.01.2013 at 22:31

    Si mai am o intrebare: Cate spectacole regizate de Oana Leahu se mai joaca la ora actuala ,spectacole in care sau investit milioane ,truda, si emotii.Cine raspunde pt repertoriul teatrului?Cui i pasa?

  6. MIA

    joi, 24.01.2013 at 00:53

    Cu parere de rau ,din atatea poze expuse pe aceasta pagina doar vreo 20 sunt din expozitie cu papusi si decoruri din repertoriul bogat al teatrului restul sunt umplatura din spectacolul prezentat in festival.Deci ne mintiti pe fafa cum de fapt ati dovedit.Una spuneti alta vedem si baniii …unde sunt ? A …la Ioana sefa ,am banuit de fapt nu de gaba afost invitata la DNA.

  7. un artist

    vineri, 25.01.2013 at 18:43

    Acea amalia pop cand selecteaza spectacolele ,cand e treaza sau cand e beata ?Intreb pt ca la cursurile mele de dans s-a prezentat tot incalzita.

  8. Spectator

    sâmbătă, 26.01.2013 at 15:32

    Cei din gasca Zurli numai profesionisti nu s-au dovedit a fi ,chiar daca au studii superioare sunt niste limitati intelectuali .Asta au dovedit prin mascariciul care l-au prezentat pe o scena Teatru profesionist.Copii din ziua de azi sunt mult mai destepti si emancipati avand acces la internet si la tot felul de lucruri mult evoluate din toate punctele de vedere.Nu mai faceti publicitate chiar la orice si oricine chiar daca platesc impozite pe venit .Nu sunt artisti sunt mascarici.

  9. NELY

    duminică, 27.01.2013 at 00:07

    DACA TEATRUL ARE SECRETAR LITERAR ANGAJAT ;MA INTREB DE CE IN SCHEMA TEATRULUI EXISTA SELECTOR SPECTACOLE? CE FACE SECRETARUL LITERAR ? A ..FIECARE ISI FACE TREABA AM INTREBAT SI AM RASPUNS DE ACEEA AVETI SALAR SUB MINIM 700 PAI MULTUMITI MANAGERULUI SI SUCCES PLIMBATII CATELUL IN CONTINUARE:DUCETI-I PLASA SI BAGAJUL LA MASINA SI COLINDATI-O DE CRACIUN CA ASA ATI INVATAT-O PE ******* DE IOANA SI SUCCES SA TRAITI BINE

  10. Nota 10

    marți, 29.01.2013 at 10:18

    Nota 10 pentru Teatru.Papusile si decorurile sunt prafuite pt. ca au 60 ani.Acest teatru are repertoriu si proiecte.Repertoriu nu e batut in cuie ,se mai schimba,unii actori vin ,altii pleaca si regizorii la fel.Amalia si Dora au contribuit la Joaca si cealalta piesa, daca ele nu jucau ,acea fosta actrita scria scenariile degeaba.Daca au primit si bani f.bine de ce sa joace pe gratis?Iar Ioana si Oana n-au impartit nici o sponsorizare ,nu se mai fac sponsorizari.Dar au impartit :munca ,emotii,laude,premii ,diplome si flori.Succes tuturor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax