|

FOTO-VIDEO: Festivalul-concurs folcloric „Cultură pentru Cultură”, la Galda de Jos. Vezi câștigătorii din etapa a treia

Festivalul-concurs „Cultură pentru Cultură” a ajuns duminică la etapa a treia din acest an, în care se află la ediția cu numărul 8. Evenimentul s-a desfășurat la Galda de Jos, și a reunit participanți din comunele Ciugud, Unirea, Noșlac și Mirăslău. Marii câștigători ai acestei etape sunt artiștii din Ciugud, care au participat pentru prima dată la festival.

În fiecare an, festivalul-concurs „Cultură pentru Cultură” este structurat în patru etape, iar câștigătorii locurilor I din fiecare etapă se întâlnesc din nou în etapa finală, care se desfășoară pe muntele Găina, cu ocazia celebrului Târg de Fete.

Concursul conține trei secțiuni: Spectacol folcloric (în care sunt evaluate toate genurile artistice – grupuri și soliști vocali, grupuri și soliști dansatori și instumentiști, rapsozi, obiceiuri populare etc), Meșteșuguri populare (într-un cort special amenajat, fiecare comună prezintă 6 meșteri care lucrează în diverse domenii – țesători, cusători, fierari, iconari, rotari, olari, etc) și Gastronomie populară tradițională (sunt expuse 6 mâncăruri tradiționale, cu etichetă și cu rețeta, și o mâncare la ceaun).

Juriul din acest an este prezidat de prof. dr. Maria Tănase Marin și are ca membri specialiști în folclor de la Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba. Aceștia au decis ca premiile să fie înmânate astfel:

Locul I – Comuna Ciugud

Locul II – Comuna Unirea

Locul III – Comuna Noșlac și comuna Mirăslău, la egalitate

Premiile constau în bani (Locul I – 50.000 lei, locul II – 30.000 lei și locul III – 20.000 lei) pe care formațiile artistice din fiecare comună îi vor folosi pentru reabilitarea Căminului Cultural.

În finalul concursului, pe scena Căminului Cultural din Galda de Jos au urcat câțiva dintre cei mai îndrăgiți interpreți de muzică populară din județul Alba, printre care Sava Negrean Brudașcu, spre deliciul publicului care a savurat un spectacol folcloric încântător.

Etapa a patra a Festivalului-concurs „Cultură pentru Cultură” se va desfășura în data de 16 iunie la Gârbova, și îi va avea ca participanți pe membrii formațiilor artistice din comunele Pianu, Câlnic, Cut, Gârbova și Ceru Băcăinți.

Primele două etape ale concursului au avut loc în 12 mai pe Câmpia Libertății din Blaj, unde Locul I a fost câștigat de comuna Roșia de Secaș și în 19 mai la Serbarea Narciselor de la Negrileasa, unde au câștigat artiștii din Poiana Vadu Moților.

În etapa finală, de pe muntele Găina, vor intra din nou în concurs câștigătorii etapelor anterioare.

FOTO-VIDEO: Vali CIONTEA

URL scurt: http://alba24.ro/?p=199575avatar Publicat de pe 27 mai 2013 şi actualizat pe 28 mai 2013. Publicat în ACTUALITATE, BREAKING NEWS, Cultura. Poţi urmări orice răspuns la acest articol prin RSS 2.0. Poţi lăsa un răspuns sau un trackback pentru acest articol
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Un comentariu pentru “FOTO-VIDEO: Festivalul-concurs folcloric „Cultură pentru Cultură”, la Galda de Jos. Vezi câștigătorii din etapa a treia”

  1. Va multumim din suflet pentru ca promovati si ne aduceti in case crampeie de suflet românesc autentic. Sunt minunati toti cei care prin activitatea lor eternizeaza taranul român, traditiile, obiceiurile si dansurile noastre stravechi.

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

SONDAJ ALBA24: Care este cel mai reușit eveniment organizat în Cetatea Alba Carolina de Primăria Alba Iulia în anul 2014

Loading ... Loading ...

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Comentate recent

  • pentru Asa zis-a Bureista: @Așa zis-a Burebista, ti-ai aratat adevarata „valoare”. Stai jos, ai 4!
  • moderatorul de serviciu: @Așa zis-a Burebista, esti fenomenala, cine te pune sa citesti daca nu-ti place subiectul?
  • Cris: Perfect de acord, d-le Ponta. In aceste conditii, mergand pe principiul echitatii, de ce sa nu impunem de 10...
  • Așa zis-a Burebista: Un articol foarte bun,dar nu-i vad utilitatea.chiar nu ne interesează aventurile oricărei...
  • Bogdan Ivan: As dorii sa stiu cum stati la capitolul concurenta neloiala cu aceasta noua pensiune? UM Cugir fiind...

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI